Formula-1: ha nehezen is, de bemutatták a Force India új autóját

Vágólapra másolva!
2011.02.08. 15:55
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!<br />
Címkék
A Formula&ndash;1-es ist&aacute;ll&oacute;k k&ouml;z&uuml;l utols&oacute;k&eacute;nt a Force India is bemutatta &uacute;j aut&oacute;j&aacute;t, a VJM04-est, amellyel Adrian Sutil &eacute;s az &uacute;jonc Paul di Resta sz&aacute;ll versenybe id&eacute;n a vb-pontok&eacute;rt. A g&aacute;rda internetes bemutat&oacute;ja nem volt z&ouml;kkenőmentes, hossz&uacute; percekre lefagyott a hivatalos oldal.

A nagy fogadkozások helyett bocsánatkérésből lehetett legtöbbet hallani a legújabb Force India-Mercedes bemutatóján, és csak abban bízhatnak a silverstone-i csapat vezetői, hogy az autó jobban fog működni, mint a weboldaluk. A fotók azért időben előkerültek, és félórás késéssel az interjúk is elkezdődtek.

Az első teszten a tavalyi autóját használó Force India továbbra is technikai segítséget kap a McLarentől, amelyhez hasonlóan Mercedes-motort használ.

Az új autón a Lotuséhoz hasonló, kettéosztott felső légbeömlő nyílás látható, az oldalsó légbeömlők is az idei trendet követik – mint ahogy a pullrod hátsó felfüggesztés is.

A német Sutil a negyedik szezonját kezdi meg a csapatnál, míg a skót Di Resta a tavalyi tesztpilótai szerepkörből lép elő versenyzővé Vijay Mallya istállójában, amely októberben az Indiai Nagydíjon hazai pályán is szerepelhet majd.

„Tavaly  úgy lettünk hetedikek, hogy sokáig a hatodik helyen álltunk,de jobbat akartunk ennél, ezért az ötödik pozíciót célozzuk meg –  mondta Otmar Szafnauer, a csapat új igazgatója. – Ha minden jól megy, néhány dobogós helyezést is elcsíphetünk."

A többi csapat bemutatójáról ide kattintva olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik