Formula-1: Egyet sem hagyunk ki, jövőre húsz futam lesz - Ecclestone

Vágólapra másolva!
2010.04.16. 10:48
Bernie Ecclestone szerint a jövőre induló Indiai Nagydíj érdekében egyetlen futamot sem törölnek a versenynaptárból, azaz rekordszámú, húsz viadalt rendeznek a 2011-es gyorsasági autós világbajnokság keretében. A Formula–1 első embere úgy véli, 25 futamot is elbír a versenynaptár.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone egyúttal kijelentette: a Kínai Nagydíjat annak ellenére megrendezik jövőre is, hogy a verseny általában nem vonz elég fizető nézőt.

„Nem reklámozzák eléggé a versenyt, ilyen egyszerű a magyarázat a nézők elmaradására. Előfordulhat, hogy valaki Sanghajban tartózkodik, mégsem sejti, hogy a városban éppen  Formula–1-es viadalt rendeznek. Nagy kár, mert egyébként a pálya szuper, és minden rendben van " – mondta Ecclestone.

Az F1 első számú vezetője Dél-Koreában tett minapi látogatása alapján azt is kijelentette: noha a pályán még jelentős munkálatok folynak, és messze nem elégedett a helyzettel, nincs veszélyben az október 24-i Dél-Koreai Nagydíj. „Egyértelmű, hogy ott leszünk".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik