F3 Eb: „Vesztes csatát vívok, mert nem vagyok Schumacher”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 10:15
null
Mick Schumacher nemcsak a bajnoki címet, de egy esetleges F1-es ülés esélyét is elveheti riválisától (Fotó: AFP)
Mick Schumacher nyolc győzelmet aratott a Formula–3-as Európa-bajnokság előzőt 13 futamán, s ezzel a középmezőnyből egészen a bajnoki versenyfutás élére röpítette magát. A német előnye 49 pont a Red Bull juniorprogramjában szereplő Dan Ticktum előtt, aki nem is elégedett a helyzetével. A brit úgy véli, érdekes riválisa hirtelen javulása, és egyébként is vesztes csatát vív, hiszen a vezetékneve nem Schumacher.

 

Mint beszámoltunk róla, a Formula–3-as Európa-bajnokságban második évét töltő Mick Schumacher – a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia – 8 győzelmet aratott az előző 13 versenyen, és az így kiépített 49 pontos előnyét könnyen bajnoki címre válthatja az október 13–14-én rendezendő hockenheimi idényzárón.

A német menetelése eléggé rosszul jött a Red Bull juniorprogramjában szereplő Dan Ticktumnak, aki így nemcsak a bajnoki címet, hanem egy esetleges Formula–1-es ülést is elveszíthet. Ugyanis az osztrák gárda hiába akar neki lehetőséget adni a Toro Rossóban, a kategória megnyerésével sem lenne elég pontja az F1-es bemutatkozáshoz elengedhetetlen szuperlicenchez.

Ezzel ellentétben Mick Schumacher még akkor is megszerezné a szükséges 40 pontot, ha a számára legrosszabbul alakuló fogatókönyv valósulna meg, vagyis visszaesne a bajnokság harmadik helyére. A német így mindenképpen előnyben lesz riválisával szemben, amikor az F1-es csapatfőnökök mérlegelik, kit ültessenek be az autójukba – ezt jól mutatja, több gárda érdeklődését is felkeltette Schumacher, aki a Toro Rosso tízes listáján is szerepelhet.

Ticktum nem is elégedett a helyzetével, és Instagram-oldalán fakadt ki, miközben érdekesnek vélte riválisa hirtelen formajavulását.

„Vesztes csatát vívok, mert nem vagyok Schumacher” – tette hozzá.

A fenti vádak kapcsán Mick Schumacher is megszólalt a Speedweeknek adott nyilatkozatában, és elmondta nem kíván belemenni ilyenfajta szópárbajba.

„Nem foglalkozom ilyen dolgokkal. Az autót korábban borzasztó volt vezetni, ám csapatként folyamatosan fejlődtünk, míg mások talán megrekedtek egy szinten. Ticktumnak sok szerencsét kívánok a bajnoki harcban, de én csakis saját magamra figyelek, hiszen ez a siker kulcsa. Mindenki javul az idény során, mi sosem hagytuk abba a kemény munkát és a folyamatos tanulást” – magyarázta, majd a belga hétvégén történt fordulatról is beszélt.

„A spái győzelmem után nem volt könnyű a helyzet, azonban sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk, és főleg az időmérőn léptem előre sokat, hiszen folyamatosan jöttek a jó köridők” – mutatott rá, és Maurizio Arrivabene azon kijelentésére is reagált, miszerint Maranellóban mindig nyitva áll előtte az ajtó.

„Nagyon jó érzés, hogy a Formula–1-es körökben is gondolnak rám, főleg, ha egy olyan csapat figyel fel rád, mint a Ferrari” – mondta a 19 éves versenyző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik