F1: Wolff Verstappen apját hívogatja, a Red Bull mérges

Vágólapra másolva!
2016.11.12. 14:31
null
A Mercedes-főnök rémálma, hogy Verstappennel küzdenek a pilótái (Fotó: AFP)
A Red Bull-istálló vezetői szerint abszurd, hogy Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök a Brazil Nagydíj előtt felhívta Max Verstappen édesapját, és megkérte, győzze meg a fiát, ne csatázzon Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel az idény utolsó két futamán, mert azzal beleszól a vb-cím alakulásába.

„Kedvelem Verstappent,aki azzal, ahogy kifejezi magát, különösen jót tesz az F1-nek – mondta Wolff a francia Le Figarónak. – Ám egyes helyzetekben figyelmesebbnek kellene lennie. Ha Mexikóban kilökte volna Nicót, nemcsak én haragudtam volna rá, hanem a fél világ, hiszen szükségtelenül beavatkozott volna a vébé-címért folyó csatába.”

A Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy beszélt Jos Verstappennel.

„Régóta ismerem Jost, ezért beszéltem vele. Azt szerettem volna neki mondani, hogy nagy szégyen lenne, ha Max egy meggondolatlan manőverrel beleszólna a csatába” – mondta Wolff.

„Max egyetlen emberre figyel, az apjára. Maxnek most nagyon rossz sajtója van, ha egy ütközéssel eldönti a vébét, azzal végleg elvághatja magát. Csak erre akartam figyelmeztetni Jost” – szögezte le Wolff.

„Ilyet még sohasem láttam! A pilóta apját hívja, hogy manipulálja a versenyt? Ez egyre abszurdabb – mondta Helmut Marko. – Először is, ha Wolff úr akar valamit, miért nem a Red Bullt hívja, miért a pilóta apját? A másik, hogy nekünk is vannak céljaink, és most nem arról van szó, hogy le akarja körözni az autónkat és ezért félre kell húzódnunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik