F1: Wolff nem aggódik Lewis Hamilton miatt

Vágólapra másolva!
2017.06.23. 18:37
null
Hamiltonnak nem igazán sikerült a péntek (fotó: AFP)
A Formula–1-es Azeri Nagydíj pénteki napján megtartott két szabadedzésen egyaránt a Red Bull diadalmaskodott, mindkétszer Max Verstappen volt a leggyorsabb. Az elmúlt évek során domináns teljesítményt nyújtó Mercedes istálló pilótái közül Valtteri Bottas a második tréningen ugyan csak egy tizeddel maradt el a hollandtól, és a második helyen végzett, Lewis Hamilton azonban mindkét gyakorlás alkalmával több mint egy másodperccel volt lassabb Verstappennél. A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff azonban a pénteki nap végén elárulta, a legkevésbé sem aggódik Lewis Hamilton teljesítménye miatt.
1. AZERI NAGYDÍJ
JÚNIUS 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:44.410
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:43.362
JÚNIUS 24., SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
JÚNIUS 25., VASÁRNAP
15.00: a verseny (51 kör, 306.049 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 9., 14.00: Osztrák Nagydíj
Július 16., 14.00: Brit Nagydíj
Július 30., 14.00: Magyar Nagydíj

Lewis Hamilton az első edzésen az ötödik legjobb időt futotta, a másodikon azonban csak a 10. leggyorsabb kört jegyezte, ám a brit pilóta főnöke, Toto Wolff úgy látja, a háromszoros világbajnokkal és autójával alapvető gondok nincsenek.

„Bakiban a legfontosabb, hogy megtaláld a ritmust, kipihent legyél az autóban és meglegyen a megfelelő önbizalmad. Itt most az elsővel lehetett némi probléma, főleg a második edzésen, mert ez utóbbi egy nagyon szétzilált tréningen volt.”

„Lewisszal és az autójával nem volt gond. de nagyon sok volt a sárga zászló, nagy volt a forgalom. Sajnos valahogy sosem sikerült Lewist úgy pályára küldenünk, hogy tiszta legyen előtte a pálya" – árulta el Wolff a második szabadedzést követően a Sky Sportsnak.

„Mindig van min aggodalmaskodni, most éppen azon törhetjük a fejünket, hogy itt Bakiban úgy tűnik, három vagy négy csapat is versenyképes. Ez jól látható volt a hosszabb etapok során teljesített köridőkből. Éppen ezért kiemelten fontos lesz az időmérő és ha minden ebben a mederben halad tovább, akkor nagyon izgalmas versenyre van kilátás vasárnap" – vélte Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik