F1: Vettelék esős versenyre készülnek Sanghajban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 11:00
Magyar idő szerint csütörtök reggel a hivatalos sajtótájékoztatóval megkezdődött a Formula–1–es Kínai Nagydíj programja. Az eseményen Nico Hülkenberg (Renault), Max Verstappen (Red Bull) és Sebastian Vettel (Ferrari) vettek részt az első csoportban, és mindannyian a fejlődést, valamint az időjárást helyezték a középpontba.
Vettel és a borús sanghaji égbolt – mennyire lesz esős a hétvége Kínában? (Fotó: AFP)
Vettel és a borús sanghaji égbolt – mennyire lesz esős a hétvége Kínában? (Fotó: AFP)

Sebastian Vettel győzött Ausztráliában az idénynyitón, és 2013 óta először vezeti a világbajnoki pontversenyt – ami persze az évad első versenyének megnyerése után nem olyan nehéz dolog.

„Az egész csapatnak nagyszerű hétvégéje volt Melbourne-ben, és a hosszú téli szünetben elvégzett sok munka eredménye volt a győzelem. A lehető legjobb idénykezdésen vagyunk túl, ilyen első versenyről álmodtunk” – tekintett vissza az Ausztrál Nagydíjra a Ferrari négyszeres bajnoka.

SZAVAZÁS

Mi lesz a Kínai Nagydíjon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Azt már most tudjuk, hogy a talán kevésbé sikeres tavalyi szezonhoz képest a csapat fejlődött, jobb helyzetben van és ennek köszönhetően nagyobb is az önbizalmunk. Ezt kell kivinnünk a pályára a hétvégén” – vélekedett Vettel, akihez hasonlóan a fejlődésről beszélt Max Verstappen is.

„Fejlődnünk kell, hogy közelebb tudjunk zárkózni a Ferrarihoz és a Mercedeshez, ez egészen biztos. Azt jelenleg nem tudnám megmondani, hogy mekkora jelenleg a különbség, csak az tudom a Melbourne-ben látottak alapján, hogy nagy. Majd meglátjuk, mit hoz a kínai verseny, mindenesetre az autónknak több tapadásra és erőre, valamint jobb egyensúlyra van szüksége” – fogalmazott a Red Bull fiatal hollandja.

A harmadikként megszólaló Nico Hülkenberg Ausztráliában éppen csak lemaradt a pontszerzésről, de a 11. helye ellenére is bizakodva várja az év második versenyét.

„Az első versenyünk jól sikerült, nem szakadtunk le a középmezőnytől, a McLareneket simán magunk mögé utasítottuk, és ez jó alapot jelenthet, amelyre építhetünk már a hétvégén is. Reméljük megszerezzük az idei első pontjainkat" – mondta a Renault német versenyzője.

A pódiumon ülő pilóták egyetértettek abban, hogy a hétvégének valószínűleg meghatározó szereplője lehet az időjárás – Sanghajban szombat kivételével folyamatos esőzésre számíthatnak a pilóták az előrejelzések szerint.

VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS
A pénteki előrejelzések szerint Sanghajban egész nap 14-15 °C hőmérséklet mellett délelőtt esni fog, délután azonban nem, ami azt jelenti, hogy valószínűleg csak a második szabadedzés második felében lehet esélyük a pilótáknak száraz pályán körözni. Szombaton száraz pályás időmérőre, és 16 °C körüli felhős időre készülhetnek a versenyzők. Vasárnap valamivel hűvösebb hőmérséklet és délelőtt hevesebb, délután a futam idején pedig fokozatosan elcsendesülő eső és a befutóra talán felszáradó aszfalt várhat a mezőnyre.

„Teljesen mások a körülmények, más az időjárás is, mint Ausztráliában volt, most is esik, és mindig sok meglepetést hoz ez a pálya, amely sokat is követel. Az biztos, hogy az eső felboríthatja az erőviszonyokat a versenyen” – jelentette ki Vettel.

Max Verstappen újságírói kérdésre válaszolva elárulta: nem tudja megígérni, hogy esős futam esetén megismétli a tavalyi brazil versenyen látott teljesítményét.

„Ezt nem tudom vállalni. Attól függ, hogy milyen lesz az autó tapadása, mennyire találjuk el azt. Szeretek esőben vezetni, s remélem, jól sikerül majd beállítani mindent, és egy jó futamot teljesíthetek” – mondta el Verstappen.

„Esőben versenyezni mindig mókás, engem nem különösebben zavar, de könnyen ki is szúrhat velünk. Minden megtörténhet ha vizes pálya, ha így lesz, akkor remélem, hogy jól jövünk ki belőle” – árulta el az esőhöz fűződő kapcsolatáról Hülkenberg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik