F1: Vettel vasárnap a boxból rajtol, de indul az időmérőn

Vágólapra másolva!
2014.10.31. 19:04
A Nemzetközi Automobil-szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Sebastian Vettel a boxutcából rajtol a vasárnapi Amerikai Nagydíjon. A Red Bull német pilótája már három hete Szocsiban elárulta, hogy büntetést fog kapni, mert teljes motorcserére lesz szüksége, és átlépi az egy szezonra meghatározott limitet.

A szabályok szerint, ha a hat fő részből álló hajtóműn egynél több elemből lesz szükség a hatodikra, a versenyzőt nem visszasorolják a rajtrácson, hanem a boxból kell rajtolnia. Vettelnél pedig a belsőégésű motoron felül a további öt alkatrészből is az autóba kerül a hatodik.

Vettelnek így részt sem kellene vennie az időmérőn, de mivel a Caterham és a Marussia nem indul Texasban, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megígérte, Vettel az első szakaszban mindenképpen a pályára gurul, hogy ezzel is bizonyítsa tiszteletét a nézők felé.

A Marussia és a Caterham távolmaradása miatt a hét végén, illetve Brazíliában több teljes motorcsere várható, hiszen mivel négy autóval kevesebben indulnak, könnyebb felzárkózni a pontszerző helyekre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik