F1: Vettel távozik a Ferraritól az év végén – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 03:50
null
Vége az olasz melónak? (Fotó: AFP)
Címkék
A négyszeres Formula–1-es világbajnok, Sebastian Vettel az idény végén távozhat a Ferraritól – számoltak be róla német lapok hétfő éjjel. Az Auto Motor und Sport szerint a német versenyző és az olasz istálló nem tudott egyezségre jutni Vettel idény végén lejáró szerződése meghosszabbításáról. Olasz értesülések szerint a németnek a Renault vagy a McLaren lehet a következő csapata.

A német értesülést az olasz csapat nem kommentálta – írja a Reuters hírügynökség, amely az Auto Motor und Sport és a Bild értesüléseire hivatkozva számolt be a felek közötti tárgyalások megrekedéséről.

A 32 éves Vettel jelenleg érvényes szerződése 2020 végén lejár a Ferrarinál, és a Reuters közlése szerint nem sikerült megegyezniük a folytatásról, amit kedden hivatalosan is bejelenthetnek.

VETTEL A FERRARINÁL
A 32 éves német 102 versenyen szerepelt eddig a Ferrarinál, 14 alkalommal nyert, összesen 54-szer állhatott dobogóra, kétszer, 2017-ben és 2018-ban az összetett második helyén zárt, 2015-ben a harmadik helyen végzett az év végi összesítésben.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari egy évvel szerette volna meghosszabbítani Vettel szerződését, jelentős fizetéscsökkentéssel, amit a német nem fogadott el. Az olasz istállónála múlt év végén 2024 végéig szóló szerződést kötöttek a csapat másik pilótájával, a 22 éves Charles Leclerc-rel, vagyis a csapat egyértelműen a monacóival tervez hosszú távra, ami Vettelnek kimondottan nem tetszik.

„A Scuderia Ferrari egy évre szóló hosszabbítást ajánlott Vettelnek, és azt kérte tőle, hogy június vége előtt döntsön, elfogadja-e. Sebastian kétségei abból adódtak, hogy nem biztos, hogy így Leclerc-rel azonos elbírálás alá fog esni a csapaton belül. A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri azt mondta nekem, hogy lehetetlen egy négyszeres világbajnokot második számú pilótaként alkalmazni olyasvalaki mögött, aki két versenyt nyert eddig” – fogalmazott a Gazzettának Leo Turrini, a Ferrari ügyeiben bennfentesnek számító újságíró.

Ugyanakkor szintén egybehangzó sajtóhírek szerint két istálló is szóba került mint Vettel következő lehetséges csapata. A planetf1.com írása szerint könnyen lehet, hogy a Renaultnál szereplő és a Ferrarival többször szóba hozott Daniel Ricciardo kerülhet az olaszokhoz. A másik lehetséges „helyettes” akár a McLarennel az előző idényben a vb-pontversenyben hatodik helyen végző Carlos Sainz is lehet. Mindkét pletyka esetében helycserés üzletről volna szó, azaz ezek alapján elképzelhető, hogy Vettel vagy Ricciardóval, vagy Sainzcal cserél helyet jövőre.

Az biztos, hogy Sainz és Ricciardo szerződése is lejár 2020 végén jelenlegi csapatuknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik