F1: Vettel lemondta a Mercedes pénteki értekezletét

Vágólapra másolva!
2015.03.26. 12:49
null
Sebastian Vettel nem akar asszisztálni a Mercedes reklámfogásához (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel lemondta a Mercedes meghívását a pénteki csapatértekezletre. A Ferrari német pilótáját Nico Rosberg hívta meg az Ausztrál Nagydíj után, majd pár nappal később megerősítette, hogy csapata vezetői is várják a négyszeres világbajnokot.

Az első hírek szerint a Ferrarikérte arra Vettelt, hogy ne menjen át a Mercedeshez, de a sajtóval beszélve a pilóta azt mondta, saját döntése volt, hogy visszamondja a találkozót.

„Amikor Nicóval viccelődtünk, azt kértem, hogy bárki bemehessen a Mercedeshez, de úgy tűnik, a Mercedes ezt a kérést úgy alakította át, hogy csak rám vonatkozik. Úgy tudom, Niki Lauda és Toto Wolff nem volt elragadtatva az ötlettől, később mégis igent mondtak. Nekem úgy tűnik, kezd PR-szaga lenni a történetnek, ezért inkább nem veszek részt benne – mondta Vettel csütörtökön. – Igazából nem is volt komoly ez a beszélgetés. A Mercedesnél szerintem azt a képet akarják adni magukról, hogy barátságosak, de tényleg elhiszi valaki, hogy őszintén beszélnek előttem? Nem megyek oda, mert ha meg is tenném, az egész csak színházi előadás lenne.”

Közben az olasz La Gazzetta dello Sport a Ferrari fejlődéséről írt csütörtöki cikkében. A lap úgy tudja, a csapat Ausztrál Nagydíjon használt turbómotorja 800 lóerős, azaz 30-40 lóerővel marad el a Mercedes legújabb hajtóművétől. A Ferrari a barcelonai teszt utolsó két napján a jelenleginél erősebb verziót használt, de még finomít rajta, mielőtt a Spanyol Nagydíjon élesben is beveti.

Az olasz lap úgy tudja, a maranellói hajtóegység energiaátalakító rendszere felveszi a versenyt a Mercedesével, csak a belsőégésű motorban vannak különbségek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik