F1: Vettel a Hülkenberg mögötti körei miatt bosszús

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 12:30
Sebastian Vettel úgy véli, ha a verseny első szakaszában nem ragad be Nico Hülkenberg Sauberje mögé, legrosszabb esetben a második helyen ért volna célba a Kínai Nagydíjon. Így viszont csak negyedik lett, igaz, a vb-pontversenyben továbbra is vezet.

„Nem választottunk rossz stratégiát, működött is volna, ha az elején tiszta köröket tudok futni. Csakhogy arajt után Nico mögé kerültem, és túl sokat kivett a gumikból, hogy egy másik autó mögött kellett haladnom – mondta Vettel. – Nem hiszem, hogy a győzelem összejöhetett volna, Fernando túl gyors volt a Ferrarival. Tiszta volt előtte az út az elején és a végén is, ezért nem kellett a gumikkal gyötrődnie, mint nekem. Ez van akkor, ha a középmezőnyből kell indulni. Persze ha az elején nem ragadok be Nico mögé, talán őt is sikerült volna utolérni, hiszen a szabadedzéseken nem volt sokkal gyorsabb nálunk a Ferrari."

Vettel a végén óriási hajrát mutatott be, négy kör alatt ledolgozta Hamiltonnal szembeni 11 másodperces hátrányát, de nem tudta megelőzni az angolt, és az idén először lemaradt a dobogóról. „A végén messze volt tőlem Button, ezért semmit sem kockáztattam a gyors körökkel, kopott gumikon is előtte maradtam volna. Amikor először láttam Hamiltont a hátsó egyenes másik végén, nehezen hittem e, hogy utolérem, de a végén befogtam, talán még két kanyar, és megpróbálhattam, volna egy előzést" – mondta a német.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik