F1: Vannak pillanatok, amikor Schumacher öntudatánál van - Kehm

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 07:07
null
Michael Schumacher állapota lassan ugyan, de javul (Fotó: Reuters, archív)
Sabine Kehm, a decemberi síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacher menedzsere vasárnap egy tévéinterjúban megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint a hétszeres Formula–1-es világbajnok legenda rövid időszakokra az éberség jeleit mutatja, azaz tovább javul az állapota. A teljes gyógyulás azonban továbbra is kérdéses.

„Vannak pillanatok, amikor úgy tűnik, Michael magához tér, apró jelek utalnak arra, hogy javul az állapota – mondta Sabine Kehm a német ARD televízió műsorában. – Vannak pillanatok, amikor öntudatánál van, és olyan pillanatok is, amikor ébren van. Nem vagyok orvos, de azt mondták a szakemberek, hogy a van különbség az ébrenlét és az öntudati állapot között, utóbbiban képes interakcióra az őt körülvevő világgal. Nem akarok több információt megosztani, mert nincs felhatalmazásom a családtól, és tiszteletben tartom a kérését. Azt viszont leszögezhetem, hogy maradéktalanul megbíznak a Michaelt kezelő orvosokban. "

Kehm ezzel megerősítette a korábbi információkat, amelyek arról szóltak, hogy Schumacher a szemével képes követni az előtte mozgó tárgyakat. Azt viszont elmondta, hogy a hétszeres világbajnok interakciója az öntudati állapotában is minimális, és hogy az orvosok a súlyos agysérülés miatt továbbra sem mernek jóslatokba bocsátkozni a gyógyulásról.

Kehm a műsorban kitért arra is, hogy sokszor fals információk lepik el a világsajtót, ami rosszul esik a Schumacher családnak.

„Az a legbosszantóbb, amikor olyan orvosok formálnak véleményt, akik nincsenek is a Michaelt kezelők körében, és ezekből a véleményekből kreálnak híreket főleg a német sajtóban – mondta Kehm. – Nagy problémát okoz, amikor kívülállók kommentálják Michael állapotát, és akkor is tisztáznunk kell a helyzetet, amikor egyébként nem áll szándékunkban."

Schumacher december 29-én szenvedett síbalesetet, esése következtében súlyos agysérülést szenvedett, és az eset óta a grenoble-i kórházban fekszik kómában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik