F1: vádaskodás, egymásra mutogatás Abu-Dzabiban

Vágólapra másolva!
2012.11.03. 13:09
Címkék
Élesedik a rivalizálás a Formula–1-es világbajnokság hajrájában – nemcsak a pályán, hanem a kulisszák mögött is. A rivális csapatoknak nem tetszik, hogy a Ferrari az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén kétszer is megszegte az éjszakai – az emírségben a verseny esti időpontja miatt reggeli – munkavégzés tilalmát, miközben az idény elején megegyeztek arról, hogy egy versenyhétvégén csak egyszer lehet. Közben azt írja a spanyol sajtó, hogy a Ferrari feljelentette a Red Bullt technikai szabálytalanság miatt.

A csapatok péntekre és szombatra virradóra nem dolgozhatnak a garázsukban, ez alól négy kivételt tehetnek, az ötödik eset után mindkét autónak a boxból kell kezdenie a versenyt. A leírt szabály nem szabja meg, mikor lehet felhasználni az öt jokert, de a csapatok megállapodtak arról az év elején, hogy versenyenként legfeljebb egyszer virrasztanak.

Hiába háborogtak a riválisok, az FIA a leírt szabályt veszi figyelembe, így nem lett büntetés az esetből, mint ahogy a Ferrari állítólagos vádjait sem követte (még) szankció.

A Scuderia a spanyol As szerint azért jelentette fel a Red Bullt az FIA-nál, mert az osztrák csapat az időmérő és a verseny között az autó elején és végén lévő tartályban cserélgetett folyadékot, hogy ezzel módosítsa a kocsi súlyelosztását.

A Red Bull a hőre módosuló méretű fékhűtőket hozta fel szombaton, a vb-éllovas istálló vezetői szerint néhány rivális ezt a szabálytalan rendszert alkalmazza, és a betiltását kérte. Az FIA be is tiltotta, de a rivális csapatok azt mondták, egyikük sem használta a fékek hőmérsékletének függvényében változó méretű, dupla lemezes hűtőrendszert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik