F1: újabb Schumacher-fiú célozta meg a királykategóriát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.31. 14:55
Michael Schumacher fia után unokaöccse is F1-es karrierről álmodik. A 16 éves David Schumacher csak jövőre vált gokartról autókra, de máris azt tervezi, hogy unokatestvére, Mick ellen versenyez egy nap az autósport királykategóriájában.

A Formula–1-et megjárt fiatalabb Schumacher-testvér, Ralf 2007-ben hagyta el a sorozatot, majd 2013-ban akasztotta végleg szögre a bukósisakot. Ezután fiatal versenyzők segítésével kezdett el foglalkozni, fia például az ő csapatában versenyez jövőre a német Formula–4-ben. Davidnek már most nagy céljai vannak.

„Mindenképpen a Formula–1-ben akarok versenyezni – szögezte le a fiatal gokartos. – Szeretném, ha egy nap az unokatestvéremmel, Mickkel együtt indulhatnánk a versenyeken. Nagyok az elvárásaim, főleg amiatt, mert Mick máris ennyire gyors.”

A család eleinte nem szerette volna, hogy a Schumacher-név miatt a fiú túl sok figyelmet kapjon, ezért akkoriban David Brinkmann néven állt rajthoz a futamokon. Persze a fiatal versenyző büszke a nevére, és nem meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy kik a példaképei.

„A karrierem első néhány évében az édesanyám leánykori nevével versenyeztem, ezért a média is kisebb nyomást helyezett rám. Két példaképem van: édesapám és a nagybátyám, Michael. Utóbbi amiatt, mert ő minden idők legsikeresebb F1-es pilótája, viszont apukám is nagyon jó versenyző volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik