F1: Számomra egyértelmű, ő az egyik legjobb – Vettel Hamiltonról

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.11.01. 16:16
null
Vettel elismeri Hamilton teljesítményét (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton nagy valószínűséggel már a hét végi F1-es Amerikai Nagydíjon megszerzi a 6. vb-címét, amivel minden idők második legsikeresebb versenyzőjévé válik. A brit eredményeit a négyszeres bajnok, Sebastian Vettel sem vitatja, szerinte Hamilton minden idők egyik legjobbja.

 

A Mercedes nem várt győzelmet aratott Lewis Hamilton révén Mexikóban, a brit így karnyújtásnyira került a 6. vb-címétől, ugyanis a soron következő Amerikai Nagydíjon akár egy 9. hellyel is biztosíthatja újabb címét, amellyel minden idők második legsikeresebb versenyzőjévé válna Michael Schumacher után.

A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel szerint a számok önmagukért beszélnek, még ha nem is lehet őket minden esetben alapul venni.

HAMILTON VILÁGBAJNOK AUSTINBAN, HA...
...Bottas nyer, miközben ő legfeljebb a 8.
...Bottas nyer, miközben ő legfeljebb 9., és leggyorsabb kört fut
...Bottas nem nyer

„Hogyan is gondolhatnánk másként? Számomra egyértelmű, ő az egyik legjobb. Elég régóta van már az F1-ben, és az egyik legsikeresebb versenyző. Michael Schumacher után ő a legeredményesebb. Az már más kérdés, ki és hogyan értékeli ezeket az eredményeket, hiszen a sportág rengeteget változott. Manapság több versenyünk van, aminek eredményeképp több lehetőséged van a futamgyőzelemre is. Pontosan ezért úgy vélem, nem túl korrekt csakis a számok alapján összehasonlítani olyan pilótákkal, mint Alberto Ascari vagy éppen Juan Manuel Fangio” – magyarázta, majd hozzátette, ennek ellenére van, amivel nem lehet vitatkozni.

„Minden egyes pilótát a maga korszakában kellene vizsgálni, és Lewis kétségkívül generációja legkiemelkedőbb versenyzője” – jelentette ki Vettel.

Az Amerikai Nagydíj első szabadedzése 17 órakor veszi kezdetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik