F1: Sétakocsikázás Putyinnál - nemzetközi sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 15:21
null
Lewis Hamilton kapta a győztesnek járó díjat Vlagyimir Putyintól (Fotó: Reuters)
A futamgyőztes Lewis Hamilton és a Japán Nagydíjon elszenvedett balesete óta kritikus állapotban lévő Jules Bianchi mellett Vlagyimir Putyin is kiemelt figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban az első F1-es Orosz Nagydíj után. Természetesen a Mercedes konstruktőr-világbajnoki címe és Nico Rosberg első körös hibája is szóba került, a németre vonatkozó kérdés: bírja-e a hajrával járó lélektani terhet?

 

NAGY-BRITANNIA
Daily Telegraph:
– Bár a rajtnál elkövetett hiba és az első kör után az egész mezőnyt megelőzte és bejött másodiknak, Rosbergnek ismét nőtt a hátránya az összetettben Hamiltonnal szemben. A 2008-ban világbajnok brit lélektani fölényben van.
Daily Mail: – Hamilton a Szocsiban aratott sikerrel utolérte Nigel Mansellt a futamgyőzelmek számát tekintve. Még egy diadal, és Hamilton lesz az F1 történetének legsikeresebb brit pilótája. Az előnye 17 pontra nőtt, de ennek szinte semmi jelentősége sincs, mivel a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon – nevetséges módon – dupla pontokért versenyeznek majd.

NÉMETORSZÁG
Berliner Morgenpost:
– Sétakocsikázás Putyinnál. Rosberg hibája ellenére a Mercedes megnyerte a konstruktőrök pontversenyét a most bemutatkozó szocsi pályán.
Bild: – Putyin vigyázzba állította a Formula–1-et. Erre a sorozat 64 éves történetében még nem volt példa. A rajt előtt mind a 21 pilótának vigyázzban állva kellett meghallgatnia az orosz himnuszt a célegyenesben.
Frankfurter Rundschau: – Az F1 oroszországi bemutatkozásán Nico Rosberg a nagyszerű felzárkózása ellenére újabb fájdalmas vereséget szenvedett csapattársától, Hamiltontól, s egyre távolabb kerül a vb-címtől.
Hamburger Abendblatt: – Hamilton Putyin oldalán ünnepelt. A brit csapattársa, Nico Rosberg előtt győzött Szocsiban, s a Mercedes bebiztosította konstruktőri vb-címét.
Tagesspiegel: – Elfékezett bemutatkozás. A Formula–1 Szocsiban is a Jules Bianchi szuzukai balesete okozta sokk alatt versenyzett. Nico Rosberg újabb melléfogásának köszönhetően Hamilton nyerte meg az F1 történetének első Orosz GP-jét, s növelte az előnyét összetettben.

SZAVAZÁS

Ki nyeri meg a Formula–1-es világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

OROSZORSZÁG
Rosszijszkaja Gazeta:
– Sportszakmai szempontból Lewis Hamilton diadalmaskodott Oroszország történetének első F1-es nagydíján. A versenynek azonban sok más győztese is volt: mindenekelőtt a vendéglátóknak volt hatalmas siker az F1-es hétvége.
Kommerszant: – A verseny valóban történelmi volt Oroszország számára. Az olimpia Szocsi előtt járt már Moszkvában is, a Formula–1 mezőnye azonban először szerepelt nálunk.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
– Népünnepély a Mercedesnél. Rosberg hibázott, Hamilton magabiztosan nyert. A konstruktőri világbajnoki cím Németországba került.
Corriere dello Sport: Mercedes, az új csillag. Először szerzett vb-címet egy német istálló. Rosberg hibázott, Hamilton 17 pont előnyre tett szert.
Tuttosport: – A Mercedes most mindenki felett áll. Hamilton hozta azt a 25 pontot, amelyre még szükség volt a konstruktőri bajnoki címhez.

SPANYOLORSZÁG
El País: –
Vlagyimir Putyin évek óta küzdött egy Formula–1-es versenyért. Ahogy végre megkapta, mindenkit sokkal jobban foglalkoztattak a súlyos balesete után kórházba fekvő Jules Bianchival kapcsolatos hírek, mint a szocsi pályán történtek.
El Periódico: – Hamilton rendkívül könnyedén nyert.
As: –
Hamilton komplikációmentes sikere.

FRANCIAORSZÁG
Libération:
– Ezzel a kettős győzelemmel az első Hamilton és a mögötte második Rosberg már bebiztosította munkaadójának a legfontosabbat: a konstruktőri vb-címet nem lehet elvenni a Mercedestől.
Le Figaro: –Jules Bianchi árnyéka lebegett az F1 felett Szocsiban. Az Orosz Nagydíj alatt mindenki a szuzukai balesete nyomán még mindig életveszélyes állapotban lévő francia pilótára gondolt.

AUSZTRIA
KronenZeitung:
– Érzelemáradat a Mercedes garázsában. „Az első vb-cím" elnevezésű küldetést Lewis Hamilton és Nico Rosberg idei kilencedik kettős győzelme révén teljesítette a stuttgarti istálló.
Österreich: – Niki Lauda és csapata kettős győzelemmel nyerte meg a vb-címet.

SVÁJC
Neue Zürcher Zeitung:
– Folytatódott Hamilton sikersorozata. A brit pilóta bebiztosította a Mercedes első konstruktőri vb-címét Oroszországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik