F1: Sennához hasonlítják, de Alonso útját követné Leclerc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 14:22
null
Leclerc Azerbajdzsánban szerezte F1-es karrierje első pontjait (Fotó: AFP)
Charles Leclerc, a Formula–2 tavalyi bajnoka nagy reménységként érkezett meg a Formula–1-be. Gyorsan felvette a ritmust, hiszen az elmúlt két nagydíjon egyaránt bejutott az időmérő második szakaszába, majd a versenyről világbajnoki pontokkal távozott. A 20 esztendős monacói pilótát teljesítménye miatt hamar elkezdték a nagyokhoz, így például Michael Schumacherhez vagy Ayrton Sennához hasonlítani, azonban a sauberes nem kíván az összehasonlításokkal foglalkozni, igyekszik két lábbal a földön maradni.

 

65. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 24., CSÜTÖRTÖK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
MÁJUS 26., SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
MÁJUS 27., VASÁRNAP
15.10: a verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 10., 20.10: Kanadai Nagydíj
Június 24.,16.10: Francia Nagydíj
Július 1., 15.10: Osztrák Nagydíj

A Sauber-pilóta, Charles Leclerc az 1994-es Monacói Nagydíjat követően – amikor Olivier Beretta a nyolcadik helyen végzett – állhat rajthoz hazai versenyzőként a hercegségben. A legutóbbi pontszerzéshez eközben egészen az 1950-es idényig kell visszanyúlni, amikor Louis Chiron pályafutása során először és utoljára végzett a legjobb háromban, tette mindezt Monte-Carlo utcáin.

Monacói azóta nem gyűjtött világbajnoki pontot hazai GP-n, így amennyiben Leclercnek sikerül megnyújtani a pontszerző sorozatát három nagydíjra, akkor ő lesz az F1 második monacói pilótája, aki hazai Grand Prix-ről távozhat pontokkal.

A Sauber újonca teljesítményével tehát gyorsan meggyőzte a kritikusokat, akik azonnal Michael Schumacherhez és Ayrton Sennához kezdték hasonlítani Lecrerc-t.

„Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen nagy nevekkel együtt emlegetnek, azonban megpróbálom figyelmen kívül hagyni ezeket az összehasonlításokat, mert még mindig nagyon sokat kell tanulnom a Formula–1-ben” – osztotta meg érzéseit.

Leclerc ezt követően arról beszélt, hogyan élte meg a két kategória, vagyis az F2 és az F1 közti váltást.

„Minél több információd van az autóról, annál magabiztosabbnak érzed magadat. Talán ez hiányzott az első két versenyen, hiszen több hibát is elkövettem. Emellett az F2 után az F1 sokkal nagyobb váltás volt, mint azt én előzetesen gondoltam. A gumik menedzselése például külön tudomány itt” – tért ki az egyik legnagyobb különbségre.

Leclerc a legutóbbi nagydíjon, Spanyolországban sokáig hárította Fernando Alonso támadásait, aki végül a virtuális biztonsági autós szakasz végén lepte meg a monacóit.

„Amikor ilyen agresszív versenyzővel harcolsz, aki ráadásul kétszeres világbajnok is, akkor mondhatni kétszer annyit tanulsz, mintha más pilóta ellen küzdenél” – méltatta spanyol ellenfelét, majd viccesen egy lehetséges párhuzamra is felhívta a figyelmet.

„Fernando is a mezőny hátulsó részében kezdte, egy Minardival” – mondta mosolyogva Leclerc, aki talán hasonló sikereket érhet el a jövőben, mint a McLaren spanyolja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik