F1: Schumacher otthon is rendkívül profi kezelést kap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 18:55
A súlyos síbalesete után immár otthonában lábadozó Michael Schumacher, korábbi Formula–1-es világbajnok autóversenyző állapotát egy tizenöt tagú szakértői team ellenőrzi – írta a Bild am Sonntag.

A specialistákból álló egészségügyi team mind létszámában, mind szaktudásában hasonlatos ahhoz az orvosi csoporthoz, amely a lausanne-i klinikán ápolta a nyolc hónapig kórházi kezelésre szoruló, hosszú ideig kómában fekvő sportolót.

„A Michael otthoni gyógykezelését végző csoport tagjainak többségét a mi specialistáink készítették fel. Továbbra is felügyeljük a kezelését, a munkakapcsolat folyamatos, és mindenben állunk a beteg rendelkezésére" – fogalmazott a lausanne-i klinika szóvivője.

A német bulvárlap egy német agysebész, Manfred Spitzer véleményét is megkérdezte az otthoni gyógykezelés várható következményeiről.

„Nincsenek pontos információim Michael Schumacher betegségéről, de ha stabil az állapota, akkor a család közelsége, az otthoni környezet segítheti a gyógyulást. Az efféle érzelmi stimuláció nagyon fontos az olyan betegek esetében, akiket súlyos agyi trauma ért" – fogalmazott Spitzer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik