F1: Schumacher már nincs életveszélyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 18:50
null
Nicola Pohl Twitter-bejegyzése optimizmusra ad okot (Fotó: Action Images)
Nicola Pohl, a Bild című német napilap Formula–1-es szakírója a Twitteren osztotta meg követőivel, hogy már nincs életveszélyben a nyolc nappal ezelőtt síbalesetet szenvedő Michael Schumacher. Az értesülést nem sokkal később Sabine Kehm, a hétszeres világbajnok pilóta menedzsere is megerősítette – majd hétfőn késő este visszakozott. A kórház hivatalos közleménye – ez a jelenlegi egyetlen hivatalos tájékoztatás – szerint Schumi állapota továbbra is stabil, de kritikus.

„Végre! Michael Schumacher már nincs közvetlen életveszélyben” – írta a Bild újságírója, aki a német pilótát kezelő Jean-Francois Payen professzorra hivatkozva számolt be a jó hírről.

„Telefonon beszéltem Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel, aki megerősítette azokat a híreket, hogy a pilóta túl van az életveszélyen, állapota stabil. Az orvosok azonban továbbra is folyamatos megfigyelés alatt tartják" – erősítette meg a híreket Felix Görner, a német RTL nevű televíziós csatorna riportere.

Ugyanakkor agrenoble-i kórház hétfőn kiadott közleménye szerint Schumi állapota nem romlott, de nem is javult, így az életveszély továbbra is fennáll. Hétfőn késő este maga Kehm is külön tisztázó közleményben jelezte: a hivatalos álláspontot az orvosok közölték, ő csak annyit tenne hozzá, hogy Schumacher állapota stabil, és „nem állíthatja, hogy ne lenne életveszélyben.”

„Michael Schumacher klinikai állapota stabilnak minősül, továbbra is állandó felügyelet és kezelés alatt áll. Az őt kezelő orvosi csapat szeretné hangsúlyozni, hogy Schumacher helyzete továbbra is kritikus" – tudatta a kórház.

A Bild úgy tudja, hogy Schumacher állapota kétszer, hétfőn és pénteken volt válságos, az orvosi csapat ekkor attól tartott, hogy a legendás pilóta elveszti az életéért folytatott küzdelmet. Egyelőre nem tudni, mikor lehet felébreszteni Schumachert a mesterséges kómából, azt meg pláne, hogy fellépnek-e komplikációk – és ne feledjük, az egyetlen hivatalos kórházi tájékoztatásban még nem esett szó az életveszély megszűntéről.

Schumacher december 27-én szenvedett síbalesetet Méribelnél, Grenoble-ba már öntudatlanul szállították, a klinikán azonnali műtéti beavatkozást kellett végrehajtani a súlyos agyi trauma miatt. A balesetet kivizsgáló nyomozó hatóságok szerdán 11 órakor, Albertville-ben tartanak sajtótájékoztatót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik