F1: Schumacher állapota továbbra is válságos - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 12:58
null
Michael Schumacher állapota változatlan (Fotó: Reuters)
Továbbra is változatlan a vasárnap síbalesetben súlyos fejsérülést szenvedő, s azóta kómában lévő Michael Schumacher állapota. Az orvosok nem adtak tájékoztatást az életveszélyes állapotban fekvő németről, akiről az elmúlt órákban megtévesztő hírek jelentek meg egy pénteki látogató nyilatkozata alapján.

„Michael állapota továbbra is változatlan, azaz kritikus. Szeretnénk tisztán nyomatékosítani, hogy bármi információ, amely nem közvetlenül a Michaelt kezelő orvosoktól vagy a menedzsmenttől származik, hiteltelen, és nem több puszta spekulációnál – állt a közleményben. – A családot kizárólag Michael állapota érdekli."

A közleményt azért kellett megfogalmazni, mert Philippe Streiff, a Schumachert pénteken meglátogató korábbi F1-es pilóta azt nyilatkozta a kórházból távozva, hogy a legendás versenyző túl van az életveszélyen.

„Nem vagyok orvos, csak azt tudom mondani, amit Gérard Saillant professzor mondott. Ő azt közölte velem, hogy Michael állapota továbbra is súlyos, de már szerencsére túl van az életveszélyen" – nyilatkozta a Telegraphnak az 1984 és 1988 között az F1-ben versenyző, majd egy 1989-es szezon előtti tesztbalesetben megbénult Streiff, aki jó ismerőse Saillant-nak, Schumacher idegsebészének is. Ám a család képviseletében Sabine Kehm jelezte, hogy Streiff valamit félreérthetett.

Kehm a francia sajtóban elterjedt pletykákat megerősítette, azaz elismerte, hogy volt kamera Schumacher fejvédőjén a síeléskor. Azokat a rosszindulatú híreszteléseket, hogy a rendőrségnek el kellett koboznia az eszközt, cáfolta.

„A Michael sisakján lévő kamerát a család önként átadta az esetet vizsgáló hatóságoknak. Nem igaz, hogy a sisak lefoglalása a család akaratával ellentétes lett volna – állt a közleményben. – Kérjük, tartsák tiszteletben a család magánéletét."

Az orvosok a hét végén nem terveznek tájékoztatást adni a hétszeres világbajnok állapotáról, ami azt mutatja, hogy valóban nincs változás az állapotában.

„A doktorokkal egyeztetve kijelenthetem, hogy hétfőig biztosan nem várható a sajtó tájékoztatása" – zárult a közlemény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik