F1: Sainzra cserélné Vettelt a Ferrari – sajtóhír

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 17:14
null
Az egyik F1-es kommentátor szerint Sainz lehet Vettel utódja a Ferrarinál (Fotó: AFP)
A 2020-as idény még el sem indult, és leghamarabb júliusban csaphat össze először a mezőny, ám így is hangos a nemzetközi sajtó az átigazolási hírektől. Nemrég az egyik Formula–1-es kommentátor borzolta a kedélyeket Sebastian Vettel jövőjéről szóló teóriájával.

 

Nem úgy alakultak az utóbbi évek Sebastian Vettel számára a Ferrarinál, ahogyan azt szerette volna. 2019-ben csupán egyszer győzött, és már jó ideje téma, hogy mikor válnak meg tőle a Ferrarinál. Bár eddig is születtek furcsa felvetések Vettel jövőjével kapcsolatban, legutóbb a német Sky Sports kommentátora, Sascha Roos állt elő egy első hallásra talán minden eddiginél vadabb ötlettel.

„Vettel nemrég kapott egy nem túl korrekt ajánlatot a Ferraritól – állítja Roos. – A fizetésének jelentős csökkentése szerepel benne, emellett elveszítené első számú versenyzői státuszát. Lehet, hogy az ajánlatot, amit kapott, nem írja alá. Akkor megüresedne ez a hely Carlos Sainz Jr. számára.”

A kommentátor azt tartja a legvalószínűbb kimenetelnek, hogy egyfajta pilótacsere történne a Ferrari és a McLaren között, hiszen Sainz a maranellóiakhoz kerülne, miközben Vettel megkapná a spanyol ülését a McLarennél.

„Vettelt nem érdekli a pénz. Ő azt tartja fontosnak, hogy jó autója legyen és a státusza is olyan legyen a csapaton belül, amilyet szeretne – tette hozzá Roos. – Jövőre a McLarent is Mercedes-motor hajtja, ami egyáltalán nem hangzik rosszul. Ez akár vonzóbb is lehet Vettel számára, mint a rossz körülmények a Ferrarinál és az, hogy az utolsó opció legyen. Az a helyzet, amiben a McLarennél lenne, jobb lehet a számára annál, hogy második számú versenyzőként marad a Ferrarinál Charles Leclerc mellett.”

A Daily and Sunday Express is úgy véli, hogy az idei lehet Vettel utolsó idénye a Ferrarinál, ám a német utódjának nem Sainzot, hanem Lewis Hamiltont tartják. Nem ez az első alkalom egyébként, hogy szóba hozták a hatszoros világbajnok britet a Ferrarival, és bár eddig az összes pletyka hamisnak bizonyult, sokan továbbra is arra számítanak, hogy Hamilton akár már a közeljövőben csapatot vált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik