F1: Sainz biztos benne, hogy jövőre is marad a cirkuszban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.30. 08:44
A hétvégén rendezett 33. Formula–1-es Magyar Nagydíj után még kedden és szerdán tesztelnek egyet a csapatok a Hungaroringen, de a pilóták nagy részének a futam leintése után megkezdődött a nyári szünet. Így például már Carlos Sainz Jr. is készülhet a vakációra, miután a teszten Nico Hülkenberg mellett Artyom Markelov vezetheti majd a Renault-t. A spanyol pilóta a futamon a 9. helyen végzett, és a leintés után a jövőjéről is beszélt.

Carlos Sainzot a Red Bull istállójához köti a szerződése, ám az energiaitalosok tavaly az idény utolsó versenyeire kölcsönadták őt a Renault-nak, hogy a menesztett Jolyon Palmert pótolja. A spanyol idén serényen gyűjtögeti a pontokat, igaz, csapattársa Nico Hülkenberg csaknem kétszer annyi egységet gyűjtött, mint ő, s amikor mindkét Renault célba ért, Sainz mindössze kétszer végzett előrébb a németnél.

 

Sainz türelmesen vár (Fotó: Földi Imre)
Sainz türelmesen vár (Fotó: Földi Imre)

Talán a csapattársánál gyengébb teljesítmény és az idény végén lejáró kölcsönszerződés is közrejátszhatott abban, hogy a Renault a hétvégén megerősítette, tárgyalni kezd a francia Esteban Ocon megszerzésének lehetőségéről, így Sainz könnyen hoppon maradhat a következő idényre, mivel a Red Bull nem tervez változtatást a Ricciardo, Verstappen párosa összeállításán.

„Úgy gondolom, hogy nem kell kapkodnom. Türelemmel kivárok, mert igen jó lehetőségeim vannak a 2019-es szezonra. Nem aggódom amiatt, hogy nem leszek jövőre is a mezőnyben” – fogalmazott a spanyol, aki kitért a Magyar Nagydíj versenyére is.

„Nem vagyok túl boldog az eredménnyel, miután az ötödik helyről visszacsúsztam a kilencedikre. Sajnos a rajtot követően az első pár kanyar során nem volt semmi tapadása az autónak, ráadásul az egyes kanyarban valaki meg is lökött, majd sorra húztak el mellettem a többiek az ultralágyakon, miközben én lágyon küzdöttem. Aztán túl korán álltunk ki kereket cserélni, s a McLarenek meg egy Haas is megelőzött minket. Ott ment el az igazán jó eredmény elérésének lehetősége számunkra” – értékelte versenyét a spanyol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik