F1: „Rossz döntéseket hoztak Schumacher kezelése során”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 10:16
Bár hivatalos információ továbbra sincs a december 29-i síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacherről, Gary Hartstein, a Formula–1 korábbi főorvosa a blogjában arról írt, biztos forrásból értesült róla, hogy a hétszeres világbajnok ellátása során rossz döntések születtek.

„Tudomásom szerint rossz döntések sorozata született Michael kezelésének legelső szakaszában. Olyan információkra alapozom ezt, amely általában feddhetetlen forrásból származik – írta blogjában a Formula–1 korábbi főorvosa, aki nem részletezte, miféle hibákra gondol. – Ezek a rossz döntések okozhatták (s valószínűleg okozták) Michael állapotának romlását, és az orvosi stáb felelősnek érezheti magát, így nem erőlteti a családot, hogy megossza a rettenetesen szomorú prognózist, amelyhez a saját hibái vezettek.”

Hartstein később hozzászólásra reagálva és a Twitteren is jelezte, hogy nem a saját véleményét írta le, hanem olyan információkat osztott meg, amelyeket biztos forrásból kapott. A grenoble-i kórház szakembereit a legjobbak közé sorolja, de azt írja, ilyen súlyos esetben az elsősegély nyújtásakor és a páciens kórházba szállításakor is könnyű hibázni.

„Ahogy megy az idő, egyre csökken az esélye annak, hogy Michael állapotában jelentősebb javulás következzen be. Michaelt hatalmas figyelem kíséri, és bár mindenki aggódik érte, a Schumacher család által követett stratégia, hogy hosszan hallgat Michael állapotáról, mindenkiben erősíti a reményt, hogy meggyógyul. Ez bizonyos szempontból jó, de aggasztó is, hiszen úgy érezhetjük, hogy nincsenek tekintettel az érte szorítókra” – írta Hartstein.

Éppen a kevés hivatalos információ miatt kapnak nagyobb figyelmet a világsajtóban Hartstein és kollégái blogjai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik