F1: „Rosberg megérett arra, hogy világbajnok legyen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 13:37
Bár Formula–1-es berkekben sokan úgy vélik, 36 pontos hátránya ellenére is Lewis Hamilton a 2016-os F1-es világbajnokság fő esélyese, Mika Häkkinen szerint idén eljött Nico Rosberg ideje.

SZAVAZÁS

Milyen esélye van az F1-es vb-címre Nico Rosbergnek a jó idényrajtja után?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon büszke vagyok rá, emlékszem, amikor még ötévesen lófrált körülöttem, és vagányan mondta, hogy már gokartozik – nyilatkozta a német Spoxnak az 1998-ban és 1999-ben világbajnokságot nyerő Häkkinen, akinek menedzsere a német pilóta édesapja, Keke Rosberg volt, így jól ismerte Nicót. – Nico mindig is tehetséges volt, de most jött el a pillanat, amikor azt mondhatja, hogy meglesz a vébécím. Időbe telik, mire az ember eljut erre a szintre, nekem is több évbe telt, hogy úgy érezzem, nem csupán az akarok lenni, de meg is értem rá, hogy elhódítsam a trófeát. Nem egyszerű folyamat ez, ám Nico is elérkezett erre a szintre.”

A hét végi Orosz Nagydíjon Rosberg a tavalyi szezont is beleszámítva zsinórban a hetedik győzelmét arathatja, amire eddig csak Alberto Ascari, Michael Schumacher és Sebastian Vettel volt képes, előbbi kilencig jutott az ötvenes években.

Érdekes, hogy bár Rosberg százszázalékos és fölényesen vezeti a vb-t, a Tippmixprónál Hamilton győzelme 2.15-szörös pénzt ér, míg német csapattársáé 2.25-öt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik