F1: Räikkönen szerint a Pirelli előtt jobb esőgumik voltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.17. 15:58
null
Kimi Räikkönen szerint a régi esőgumikkal még lehetett versenyezni (Fotó: AFP)
Több F1-es pilótához hasonlóan Kimi Räikkönen is felszólalt a Pirelli versenyzésre alkalmatlan esőgumijai ellen az eső miatt kétszer is megszakított Brazil Nagydíj után.

„Ezekkel az abroncsokkal nagyon könnyű felúszni a vízátfolyásokon, pedig a tíz-tizenkét évvel ezelőtti esőgumik probléma nélkül megbirkóztak az ilyen vízmennyiséggel. Ma meg ha egy kis álló vízre ráhajtunk, megszűnik a tapadás" – mondta Räikkönen, aki az F1-es gumiszállító számára a lehető legkellemetlenebb nyilatkozatot tette azzal, hogy összevetette a korábbi beszállítók abroncsaival az olasz-kínai gyártó termékeit.

A Michelin és a Bridgestone korszakában ugyanis még nem volt jellemző, hogy ekkora esőben megszakítottak volna futamokat – Brazíliában közel sem szakadt, csak kitartóan esett az eső.

„Nagyon kellemetlen számunkra, hogy az utóbbi néhány évben képtelenség esőben autózni F1-es gépekkel, miközben tíz éve nem volt ilyen gond – mondta Marcus Ericsson, aki Räikkönenhez hasonlóan egyenes szakaszon csúszott meg a Sauberjével vasárnap. – Azt hiszik, hogy bénák vagyunk, pedig nem is a kanyargós szakaszokon van baj, ott még jók is lennének a gumik. A gond az, hogy az egyenesekben csúszunk meg, amikor semmit sem tehetünk. Ez nem a tudáson múlik, ezért aggasztó.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik