F1: Räikkönen nem bánja a Bottasszal való ütközést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.23. 18:20
Kimi Räikkönen, a Ferrari Formula–1-es pilótája azt nyilatkozta, hogy nem bánja az Orosz Nagydíjon történt ütközését Valtteri Bottasszal – az adott szituációban most sem cselekedne másként.

A Szocsiban rendezett futam utolsó körében Räikkönen a négyes kanyarban megkísérelte megelőzni Valtteri Bottast, de túl messziről kezdte a manővert, aminek következtében a Williamsnek az pedig a védőkorlátnak ütközött. A szabálytalanság miatt a Ferrari finnje időbüntetést kapott, ezzel a nyolcadik helyen végzett. Austinban megkérdezték a balesetről Räikkönent, hogy most is jó döntésnek tartja-e a próbálkozást:

„Ez nem változott – reagált Räikkönen. – Nyilván voltak viták, és kaptam büntetést is, de ugyanígy csinálnám ma is. Sajnálatos módon összeütköztünk és így mindketten vesztettünk, ám ilyen az élet, ez a versenyzés. Nem érzem rosszul magam a történtek miatt. Ha valaki mégis, akkor az az ő dolga... Számomra ez rendben van. Mint mondtam, ugyanígy csinálnám legközelebb is, és talán akkor majd jobban sikerül.”

„Végül megláttam, de már eldöntöttem, hogy azon az íven megyek... Próbáltam fékezni és kanyarodni, ahogy csak tudtam, azonban elkerülhetetlen volt az ütközés. Mit tehettem volna? Talán nem számított rá, hogy arra megyek vagy nem is látott. Próbáltam lassítani és befordulni, de ha nincs hely, akkor nincs hely. Fogunk még ütközni. Ez egy szerencsétlen esemény, ami a versenyzéshez tartozik. Néha kapsz büntetést, néha nem. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, semmi értelme utólag siránkozni. Biztos vagyok benne, hogy ez jobban tetszik a nézőknek, mint amikor csak követjük egymást... Ennyi” – zárta gondolatait Räikkönen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik