F1: Räikkönen a Red Bull egyik jelöltje - Mateschitz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.01. 12:37
Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa szívesen látná jövőre Formula–1-es csapatában Kimi Räikkönent, de csak abban az esetben, ha Mark Webber úgy dönt, nem hosszabbít szerződést a gárdával.

„Kimi nagyszerű ember, laza és nagyon gyors, mindig is az egyik jelöltünk volt arra az esetre, ha versenyzőre lesz szükségünk –mondta az osztrák üzletember a speedweek.com-nak. – Ám az első számú jelöltünk 2014-re is Mark. Ha úgy dönt, hogy marad, örömmel hosszabbítunk vele, mindig szívesen látjuk."

Webber jövője a Red Bullnál azóta kétséges, hogy a Malajziai Nagydíjon Sebastian Vettel a csapat utasítása ellenére megelőzte őt, de végül a német bocsánatkérése után lezárták az ügyet. Webber helyére tavaly Lewis Hamilton pályázott, ám Mateschitz akkor is jó barátjának, Webbernek adott elsőbbséget, így az angol helyettük a Mercedeshez igazolt.

Webberrel a Red Bull általában augusztusban tárgyal a következő évi folytatásról, a Lotus-istálló vezetői ezért mindent elkövetnek, hogy még a nyár előtt megállapodjanak Räikkönennel a szerződéshosszabbításról.

A finnt már 2010-ben is Webber utódjelöltjének tartották, amikor a Ferrariból kiszorulva az energiaital-gyártó támogatásával ralizni kezdett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik