HORVÁTH LILIÁNA, PUSZTAI VIOLA 2019.08.03 06:43 Frissítve: 2019.08.03 08:38

F1: Ricciardo Jägermeister helyett mással ünnepelné a dobogós helyezést

Daniel Ricciardónak nem voltak „őrült” elvárásai az első renault-s évében, már azt is nagy sikerként élte meg, hogy Kanadában a negyedik helyről rajtolhatott. Bizakodva várja a Magyar Nagydíjat is, amelyhez szép emlékek kötik. De ha esetleg idén felállhatna a dobogóra, akkor sem ünnepelne Jägermeisterrel.    

 

Az NSO Tv 2017-es interjújában beszélt arról, hogy 2008-ban nagyon rossz tapasztalatot szerzett Budapesten a sokak által kedvelt itallal. S bár két éve azt mondta, soha többé nem iszik az említett gyomorkeserűből, tettünk egy próbát, hátha megváltozott a véleménye.

Nos, mint az a videónkból is kiderül, a válasza most is határozott nem volt. De ha esetleg dobogóra állna, akkor minden más italra nyitott, amivel ezt megünnepelheti.

Bár a Német Nagydíj neki, és csapattársának, Nico Hülkenbergnek sem sikerült jól, a hungaroringi futam előtt bizakodó. És nemcsak amiatt, mert gyorsabb lett a Renault autója, hanem az istállónál hisznek abban, hogy képesek az élmezőnyhöz tartozni, idővel esetleg futamot nyerni. Mint elmondta, amikor 2014-ben csatlakozott az akkor már négy egyéni világbajnoki címet szerző Red Bullhoz, ott azt tapasztalta, hogy a csapat magában hordozta a győztes mentalitást. Hozzátette, nem is várhatta el, hogy hasonló önbizalmat tapasztal a Renault-nál, hiszen versenyautóik régóta nem nyertek futamot. 

Kitért arra is, hogy mennyire látja volt csapattársa, Sebastian Vettel helyzetét a Ferrarinál ahhoz hasonlónak, amikor az első Red Bull-os évében több pontot szerzett, mint az akkor már négyszeres világbajnok német. 

„Charles Leclerc személyében a fiatal pilóta jön fel, sikereket ér el, nyomást helyez rá, ő az idősebb, emiatt még több nyomás van rajta, hogy teljesítsen. Igen, ez hasonló szituáció, mint ami az enyém volt Sebbel a Red Bullnál. Most szerintem talán ez a legnagyobb kihívás neki. A Kanadai Nagydíjon történteket nehezen élte meg, és látszólag nehezen is dolgozta fel lelkileg. A Német Nagydíj jól sikerült számára, bár ugye az időmérőn akadtak problémái. Ha kilábal ebből a gödörből, és a következő hetekben futamokat nyer, akkor nagyon gyorsan túljut ezen. De rajta múlik, hogyan kezeli ezt a helyzetet.”

Jelenlegi csapattársával, Nico Hülkenberggel készült interjúnkat egyébként alaposan felforgatta, mint az az alábbi videóban is látható.

 

2019.10.17 20:17:29

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. A hamis nosztalgiára és a »bezzeg régen« mantrára mindig van fogadókészség.

2019.10.13 05:27:16

F1 H. L.

A gárda zsinórban a 6. címét érte el, és biztossá vált, az egyéni cím sorozatban a 6. alkalommal is versenyzői között dől el: ilyen még nem volt.

2019.10.12 18:04:57

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hiába tűnt esélyesebbnek a Mercedes, a Ferrari kisajátította az első sort a Japán GP-re.

2019.10.10 15:27:39

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Ezúttal nem volt hatalmas a Mercedes előnye, de továbbra is a németek tűnnek a legjobbnak Japánban.

2019.09.29 11:51:11

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hiába járta meg a bokszutcát eggyel többször Leclerc, Bottas sikeresen feltartotta őt Hamiltonnak.