F1: Ricciardo Hamiltonnal zsarolja a Red Bullt – Lauda

Vágólapra másolva!
2018.06.06. 19:02
null
Helmut Marko és Niki Lauda között érdekes beszélgetés bontakozott ki (Fotó: AFP)
Tavaly november óta húzódik Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása a Mercedesszel, amiért most Daniel Ricciardo aláírása is késik a Red Bull-lal. A német, illetve az osztrák gárda tanácsadója, Niki Lauda és Helmut Marko a MotoGP-bajnok Marc Márquez Formula–1-es tesztjének sajtótájékoztatóján vitatta meg a jelenlegi helyzetet.
49. KANADAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
16.00–17.30: 1. szabadedzés
20.00–21.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00–21.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
20.10: a verseny (70 kör, 305.270 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 24.,16.10: Francia Nagydíj
Július 1., 15.10: Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10: Brit Nagydíj

A címvédő Lewis Hamilton 2013 óta versenyez a Mercedes kötelékében, szerződése azonban az idei évvel lejár. A hosszabbítás aláírása pedig tavaly november óta csúszik, és az elhúzódó tárgyalássorozat, úgy tűnik, Daniel Ricciardót is várakozásra sarkallja.

„Lewis alá fog írni, csak apróbb részletekről van szó, nem a pénzről" – jelentette ki Niki Lauda a Red Bull Ringen tartott sajtótájékoztatón.

„A promóciós megjelenésekről tárgyalunk. Lewis biztosan velünk marad, meg fogjuk oldani ezt az egészet."

„Remélem, hogy erre minél előbb sor kerül, mert Ricciardo azt mondja, hogy addig nem ír alá, amíg Hamilton nem hosszabbít a Mercedesszel. Ez eléggé furcsa helyzet" – reagált Helmut Marko.

Honfitársa szavai mellett nem mehetett el Lauda sem, akinek világos elképzelései vannak arról, mennyire valószínű, hogy a Kanadai Nagydíjra büntetést kapó Ricciardo az „ezüstnyilaknál" köt ki végül.

„Ricciardo csak zsarol titeket Hamiltonnal, halogatja az aláírást. Amit Hamilton kap, azt úgysem kaphatja meg. Még ajánlatot sem tettünk neki. Alá kéne írnia veletek" – fogalmazott élesen a háromszoros világbajnok.

Erre Marko kissé viccesen megjegyezte, hogy talán a Mercedesnél valaki másképp gondolkodik, mint kollégája, majd kitért arra is, hogy mikor várható a Red Bull részéről döntés a motorokkal kapcsolatban.

„Kanadába frissített erőforrást fogunk kapni, miközben az Osztrák GP-ig pontot szeretnénk tenni a motorkérdésre és Ricciardo szerződésére is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik