F1: Remélem, amikor 75 leszek, már nem untatnak ezzel – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.28. 16:32
null
Fernando Alonsót a McLaren sorozatos problémái mellett a Ferrarira vonatkozó kérdések untatják (Fotó: AFP)
Fernando Alonso úgy véli, jobb lett az élete, amióta nem a Ferrarinál, hanem a McLarennél versenyez.

„Ahhoz képest, milyen szezonom volt tavalyelőtt és tavaly, jó döntésnek tartom, hogy a McLarenhez szerződtem – mondta Szocsiban Alonso. – Sokat tanultam, a legjobb versenymérnökkel dolgozom együtt, akit valaha ismertem."

„A Ferrarinál túlságosan stresszessé vált, hogy nem jönnek az eredmények. Az első három évben ez még elfogadható, de később nehézzé válik elviselni. A rossz eredmények ellenére jobb lett az életem az előző két évben" – szögezte le a spanyol akit a McLaren sorozatos problémái mellett a Ferrarira vonatkozó kérdések untatják.

„Erre az évre már nem volt szerződésem. Ha húsz év múlva nyer a Ferrari, még mindig azt fogják kérdezni tőlem, megbántam-e, hogy eljöttem onnan? Remélem, amikor 75 leszek, már nem untatnak ezzel. Öt évet töltöttem ott, kétszer az utolsó körökig harcoltunk a világbajnoki címért. A Ferrari nyert azelőtt, hogy odamentem, nyert velem, és nyerni fog ezután is" – mondta Alonso, emlékezve arra, hogy korábban sokan azt is hibának tartották, hogy elhagyta a Renault-t.

„Elégedett vagyok a karrieremmel. Van a mezőnyben olyan szupertehetséges srác, aki még sohasem volt dobogós" – mondta Alonso, aki nem először utalt Nico Hülkenbergre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik