F1: Pérez visszatérne; Hülkenberg készenlétben

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 11:56
null
Hülkenberg múlt heti visszatérése nem úgy alakult, ahogy remélte (Fotó: AFP)
A Racing Point továbbra sem ismertette, milyen pilótapárossal indul A 70. Évforduló Nagydíján, melyet a hét végén bonyolítanak le Silverstone-ban. 

 

1. A 70. ÉVFORDULÓ NAGYDÍJA
AUGUSZTUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.00–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.30
AUGUSZTUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 9., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj
Augusztus 30., 15.10 Belga Nagydíj
Szeptember 6., 15.10Olasz Nagydíj

Mint beszámoltunk róla, Sergio Pérez pozitív koronavírustesztet produkált múlt csütörtökön, aminek következményeként nem állhatott rajhoz a Brit Nagydíjon. A mexikói helyét a sorozatnak 2019 végén búcsút intő Nico Hülkenberg vehette át, ám a német végül az autója meghibásodása miatt nem tudott részt venni a vasárnapi versenyen, így mindenképpen örülne, ha most hét végén is lehetőséghez juthatna.

A Racing Point azonban továbbra sem erősítette meg, hogy kit ültet be Lance Stroll mellé, hiszen nem kizárt Pérez visszatérése. A szigetországban múlt csütörtökön hozott határozat szerint bár 7-ről 10 napra emelték az elkülönítés időtartamát, a mexikói első, szerdán készült koronavírustesztje csak a FIA értékelése szerint volt bizonytalan, a brit egészségügyi hatóságok pozitívnak minősítették.

A csapatfőnök, Otmar Szafnauer jelenleg nem tudja, pontosan mely előírás vonatkozik a versenyzőre, így válaszra vár.

„Nézhetjük úgy, hogy a brit egészségügyi hatóságok szerint már szerdán pozitív volt a teszt, az akkori szabályozás értelmében hét napra kell karanténba vonulnia. A tíz napra történő módosítás egy nappal ezután, csütörtökön lépett érvénybe. Hogy az akkor hozott szabály visszamenőleg érvényes-e, azt nem tudom" – magyarázta.

A pilóta visszatérése viszont akkor is kétséges, ha nem a 10, hanem a 7 napos kötelező elkülönítés vonatkozik rá, ugyanis megfelelő számú negatív koronavírustesztet kell produkálnia ahhoz, hogy egyáltalán beléphessen a pálya területére – Pérezt az értesülések szerint csütörtökön tesztelik újra.

A Racing Pointtal kapcsolatban ugyanakkor nemcsak a hétvégi pilótafelállás összetétele, hanem a csapat ellen indított vizsgálódások eredménye is bizonytalan. A Renault sorozatban három versenyen nyújtott be óvást az RP20-as fékhűtőinek szabályosságát kifogásolván, míg a Ferrari az ügy kapcsán a másolásra vonatkozó szabályok tisztázását kérvényezte a FIA-tól. A hírek szerint a meghallgatásra szerdán kerül sor, azonban állásfoglalás jövő hétig nem várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik