F1: megmenekül, orosz kézbe kerül a Sauber - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.07.15. 09:33
Az olasz omnicorse.it internetes autós szaklap szerint az orosz Boris Rotenberg 135 millió euróért megvásárolta a Formula–1-es Sauber-istállót, amelynek új csapatfőnöke Nicolas Todt, Jean Todt FIA-vezér fia lesz. Az olasz szaklap hírét nem sokkal követte a Sauber bejelentése, amely szerint másik három orosz társaság száll be a Sauberhez – Rotenbergről a közleményben nem volt szó.

A 90 millió eurós adóssággal küzdő svájci kiscsapat nehéz anyagi helyzetbe került, az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán teljesíti-e a szezont. Monisha Kaltenborn csapatfőnök a múlt héten kétszer is Moszkvában járt, és az OmniCorse szerint meg is állapodott az orosz SMP Bank tulajdonosával, aki Oroszország 100 leggazdagabb embere közlé tartozik.Monisha Kaltenborn csapatfőnök a múlt héten kétszer is Moszkvában járt, és az OmniCorse szerint meg is állapodott az orosz SMP Bank tulajdonosával, aki Oroszország 100 leggazdagabb embere közlé tartozik.

Rotenberg fia a Dinamo Moszkva labdarúgócsapatában játszik, Dzsudzsák Balázs klubtársa, míg az üzletember maga fiatalon Vlagyimir Putyin elnökkel cselgáncsozott. A Sauber felvásárlására a politikus is az áldását adta. Rotenberg maga is amatőr autóversenyző, a Ferrari Challenge-ben saját csapata indul – s most a Ferrarihoz legközelebb álló F1-es csapat is az övé lehet.

Nicolas Todt Jean Todt fiaként eddig menedzserként és kisebb sorozatokban csapatfőnökként dolgozott, Lewis Hamiltonnak ő volt a GP2-es főnöke. Felipe Massa és Jules Bianchi a menedzsmentjéhez tartozik, az OmniCorse szerint jövőre e két pilóta alkothatja a hinwiliek párosát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik