F1: „Olyan lesz a bokszutca, mint egy szupermarket parkolója”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.18. 12:10
A Ferrari csapatfőnöke szerint az F1-ben szombaton bemutatkozó új időmérőn a bokszutca egy szupermarket parkolójához fog hasonlítani.

„Nem lenne sportszerű, ha már az előtt kritizálnám az új időmérőt, hogy kipróbáljuk. Csupán annyi gondom van vele, hogy nagyon kapkodva döntöttek róla, nem volt idő átgondolni. Kicsit tartok tőle, hogy a szakaszok elején sorban állnak majd az autók a depó kijáratánál, és olyan lesz a bokszutca, mint egy szupermarket parkolója” – mondta Arrivabene.

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjét szombaton magyar idő szerint hét órától tartják meg.

AZ IDŐMÉRŐ MENETE
1. szakasz: 16 perc
A 7. perc végén kiesik, aki az utolsó helyen áll. Ugyanez történik 8.30, 10, 11.30, 13 és 14.30 percnél. Ezt követően kiesik az is, akinek a szakasz leintése után a legrosszabb az időeredménye. Heten esnek ki, 15-en folytatják.

2. szakasz: 15 perc
A 6. perc végén kiesik, aki az utolsó helyen áll. Ugyanez történik 7.30, 9, 10.30, 12 és 13.30 percnél. Ezt követően kiesik az is, akinek a szakasz leintése után a legrosszabb az időeredménye. Heten esnek ki, nyolcan folytatják.
Akárcsak az előző szezonban, az első nyolcnak azokon a gumikon kell rajtolnia, amelyeken a legjobb köridejét futotta a 2. szakaszban. A legjobb nyolc a harmadik szakaszra kap egy-egy készletet a leglágyabb gumikból, a többiek ezt a versenyen használhatják.

3. szakasz: 14 perc
Az 5. perc végén kiesik, aki az utolsó helyen áll. Ugyanez történik 6.30, 8, 9.30, 11 és 12.30 percnél. Az utolsó másfél percben ketten maradnak versenyben a pole pozícióért, amelyet a leggyorsabb kört futó kap meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik