F1: Niki Lauda szájmaszkban térhet vissza a paddockba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.23. 11:59
A 70. életévét pénteken betöltő Niki Lauda továbbra is keményen dolgozik azon, hogy hamarosan visszatérjen az F1-es paddockba.

A versenyzőként háromszoros világbajnok osztrák a Mercedes társtulajdonosaként rendszeresen elutazott a versenyekre, és karakteres véleményével színesítette a hétvégéket.

Ám augusztusban tüdőátültetésen esett át, majd nemrég fertőzést kapott, ami visszavetette a gyógyulását. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra biztosan nem utazhat el, de idő kérdése, mikor bukkan fel legközelebb a paddockban.

„Lauda nagyon aktív a rehabilitációban, bízunk benne, hogy hamarosan eléri azt az állapotot, amely karácsonykor jellemezte – mondta Laudáról a motorsport-total.com oldalnak Walter Klepetko bécsi szakorvos, akinek felügyelete alatt a sportvezető izomerősítő gyakorlatokat végez, hogy mihamarabb felépüljön. – Együttműködő és motivált, nagyon jó úton halad, reális esélye van rá, hogy ott legyen néhány futamon.”

Az új évben elkapott influenzája miatt Klepetko elővigyázatosságból azt javasolja Laudának, hogy ha visszatér az F1-es közegbe, viseljen szájmaszkot, nehogy újra elkapjon valamilyen fertőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik