F1: Nico Rosberg tart a Red Bulloktól a kvalifikáció előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 18:54
Meggyőző teljesítményt nyújtott a Red Bull a Monacói Nagydíj első két szabadedzésén. Főként Daniel Ricciardo remekelt, amit a Mercedesnél is észrevettek. Nico Rosberg, a csapat német versenyzője úgy véli, hogy nagy fenyegetést jelentenek rájuk a „bikák”, és Ricciardo is magabiztos a hétvége folytatását illetően.

Nico Rosberg alulmaradt csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben a Monacóban tradicionálisan csütörtökön tartott első két szabadedzésen. A német versenyző szerint azonban nem csak csapaton belül kell tartani attól, hogy valaki megakadályozza őt abban, hogy sorozatban negyedszer nyerje meg a hercegségben zajló futamot. Rosberg szerint oda kell figyelni a Barcelonában remeklő Red Bullokra is.

„A hétvége nem indult könnyen a számunkra” – nyilatkozta Nico Rosberg a szabadedzéseket követően.

„A két edzés nem a megfelelő módon zajlott a virtuális biztonsági autós fázisok miatt. Szerencsére azonban sok hasznos információt szereztünk a hosszú etapos gyakorlások során, ami mindenképp pozitív. Ahogy arra számítottunk, a Red Bull nagyon meggyőzőnek tűnik ezen a pályán. Lesz némi feladatunk a mai napon és holnap is, hogy faragni tudjunk még egy kicsit a hátrányunkból. Ennek ellenére alig várom a szombati időmérőt. Közel leszünk egymáshoz, ami nagyon izgalmas, és a sportnak is jót tesz.”

Az nyilvánvaló, hogy a pálya karakterisztikájából adódóan Monacóban kevésbé számítanak a már megszokott erőviszonyok, így ha valahol, akkor itt legyőzőre találhat a Mercedes. Emiatt Daniel Ricciardo is magabiztos, de persze tart a Mercedesben rejlő tartalékoktól.

„Azon múlik minden, hogy mennyit javul a Mercedes” – vélekedett a második szabadedzés győztese.

„Remélem, nem olyan sokat. Azt azonban tudom, hogy mindig van felhasználható tartalékuk az időmérőn, így a vasárnapinál több lóerő áll a rendelkezésükre. Szoros időmérőre számítok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik