HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.01 13:51 Frissítve: 2017.11.01 14:11

F1: Nevetséges hét vb-címről beszélni Hamilton esetében – Prost

Alain Prost, a négyszeres Formula–1-es világbajnok szerint Lewis Hamiltonnak egyelőre nem szabad arra gondolnia, hogy utolérheti-e egyszer Michael Schumachert a világbajnoki címek tekintetében, hiszen az ötödik vb-elsőség is messze van még a brit számára.

HIRDETÉS
Prost türelemre és higgadtságra inti Hamiltont (Fotó: AFP)

 

Múlt vasárnap, Mexikóban megszerezte negyedik világbajnoki címét Lewis Hamilton, így utolérte legnagyobb (idei) riválisát, Sebastian Vettelt a bajnoki címék számában. Ezután sokakban felvetődött a kérdés, hogy vajon a brit lesz-e az a versenyző, aki megdönti Michael Schumacher rekordját (7 vb-cím), ám a Hamiltonhoz hasonlóan szintén négyszeres bajnok Alain Prost szerint egyelőre nonszensz erről beszélni.

„Egy versenyző sem válaszolna egy ilyen kérdésre – szögezte le a francia. – Amikor van négy vébécímed, még az ötödik is nagyon messze van. Versenyről versenyre élsz, sőt, szabadedzésről időmérőre, majd úgy a versenyre. Nem jó egy pilóta számára, ha másképp gondolkodik. Emiatt nevetséges hét bajnoki címről beszélni."

Hamilton több rekordot is megjavított az utóbbi időben, ami Prost szerint nagyszerű teljesítmény, ám a francia arra is kitért, hogy a mai versenyzőknek „könnyebb" dolguk van ezen a téren, mint azoknak, akik felállították ezeket a csúcsokat.

„A rekordok arra vannak, hogy megdöntsék őket. Lewis már tett így néhánnyal, amelyekről azt gondoltuk, hogy soha nem dőlhetnek meg. Ilyen például a pole pozíciók száma. Viszont arra is ki kell térnünk, hogy mit jelent ez valójában. Mostanság több verseny van, az autók pedig megbízhatóbbak, szóval minden megváltozott, ezért dőlnek meg a rekordok is" – magyarázta a korábbi pilóta.

„Ez csak hozzájárul a rajongók között ahhoz a szenvedélyes vitához, amely a különböző generációk versenyzőit érinti. Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, hogy ki volt minden idők legjobbja. Az azonban nyilvánvaló, hogy mivel Lewis utolérte Sebastian Vettelt és engem, egy új dimenzióba lépett."

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 12:31:33

F1 nemzetisport.hu

A brit szezonbeli 7., pályafutása 69. sikerét érte el • Pérezt, Szirotkint és Grosjeant is megbüntették.

2018.09.15 13:35:56

F1 nemzetisport.hu

Gyorsult a Red Bull, Verstappen a 2. • Vettel nem tudta felülmúlni Hamilton idejét, és csak a 3. lett.

2018.09.15 10:51:33

F1 nemzetisport.hu

A második Räikkönen is három tizedet kapott a csapattársától • Verstappen végig panaszkodott.

2018.09.14 12:45:48

F1 nemzetisport.hu

A Red Bull tempója eltűnt • A Williamsen füstöltek a fékek • A Ferrari németje nehéz helyzetbe hozta magát.

2018.09.14 08:20:47

F1 nemzetisport.hu

A „vörös bikák” egyelőre a Ferrarival vívnak, ám a Mercedes az elérhető legkeményebb gumin teljesítette a legjobb körét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS