HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.01 13:51 Frissítve: 2017.11.01 14:11

F1: Nevetséges hét vb-címről beszélni Hamilton esetében – Prost

Alain Prost, a négyszeres Formula–1-es világbajnok szerint Lewis Hamiltonnak egyelőre nem szabad arra gondolnia, hogy utolérheti-e egyszer Michael Schumachert a világbajnoki címek tekintetében, hiszen az ötödik vb-elsőség is messze van még a brit számára.

HIRDETÉS
Prost türelemre és higgadtságra inti Hamiltont (Fotó: AFP)

 

Múlt vasárnap, Mexikóban megszerezte negyedik világbajnoki címét Lewis Hamilton, így utolérte legnagyobb (idei) riválisát, Sebastian Vettelt a bajnoki címék számában. Ezután sokakban felvetődött a kérdés, hogy vajon a brit lesz-e az a versenyző, aki megdönti Michael Schumacher rekordját (7 vb-cím), ám a Hamiltonhoz hasonlóan szintén négyszeres bajnok Alain Prost szerint egyelőre nonszensz erről beszélni.

„Egy versenyző sem válaszolna egy ilyen kérdésre – szögezte le a francia. – Amikor van négy vébécímed, még az ötödik is nagyon messze van. Versenyről versenyre élsz, sőt, szabadedzésről időmérőre, majd úgy a versenyre. Nem jó egy pilóta számára, ha másképp gondolkodik. Emiatt nevetséges hét bajnoki címről beszélni."

Hamilton több rekordot is megjavított az utóbbi időben, ami Prost szerint nagyszerű teljesítmény, ám a francia arra is kitért, hogy a mai versenyzőknek „könnyebb" dolguk van ezen a téren, mint azoknak, akik felállították ezeket a csúcsokat.

„A rekordok arra vannak, hogy megdöntsék őket. Lewis már tett így néhánnyal, amelyekről azt gondoltuk, hogy soha nem dőlhetnek meg. Ilyen például a pole pozíciók száma. Viszont arra is ki kell térnünk, hogy mit jelent ez valójában. Mostanság több verseny van, az autók pedig megbízhatóbbak, szóval minden megváltozott, ezért dőlnek meg a rekordok is" – magyarázta a korábbi pilóta.

„Ez csak hozzájárul a rajongók között ahhoz a szenvedélyes vitához, amely a különböző generációk versenyzőit érinti. Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, hogy ki volt minden idők legjobbja. Az azonban nyilvánvaló, hogy mivel Lewis utolérte Sebastian Vettelt és engem, egy új dimenzióba lépett."

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.08 10:47:09

F1 ZSOLDOS BARNA

„Hamilton és Rosberg mindenben versengtek egymással, de ez sohasem fajult el.”

2018.12.03 08:39:55

F1 ZSOLDOS BARNA

„Jó estét, Lewis Hamilton vagyok. Megnyertem a brit bajnokságot, és egy napon az ön autóival szeretnék versenyezni.”

2018.11.25 12:10:17

F1 nemzetisport.hu

Hülkenberg nagy balesetet szenvedett • Räikkönen utolsó ferraris futama hamar véget ért • Alonso 11. hellyel búcsúzott a kategóriától.

2018.11.24 12:35:23

F1 nemzetisport.hu

A brit pilóta a negyedik rajtelsőségét szerezte meg Abu-Dzabiban • A Ferrarié a második sor.

2018.11.24 09:31:56

F1 nemzetisport.hu

Leclerc, Gasly és Grosjean autója sem úszta a zárótréninget • Räikkönen kihágását vizsgálják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS