F1: néma csend és a pilóták sorfala az orosz himnusznál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 10:06
Az Orosz Nagydíj előtt érdekes közleményt adott ki a verseny szervezéséért felelős Formula One Management: a negyedórával a szocsi futam rajtja előtt elhangzó orosz himnusz alatt totális csendet kérnek, s a rajtrácson dolgozóknak erre az időre fel kell függeszteniük a munkát.

„Kérjük a futam szereplőit, hogy a rendező ország nemzeti himnuszának lejátszásakor teremtsen totális csendet. Az a vád ért minket, hogy a Formula–1-ben kapja a legkisebb tiszteletet a rendező ország himnusza. Szurkolók és politikai szervezetek is eljuttatták hozzánk észrevételeiket, nem hagyhatjuk tovább, hogy ez maradjon a helyzet" – állt a FOM közleményében.

A brit sajtó szerint a vasárnap a versenyre kilátogató Vlagyimir Putyin szólt Bernie Ecclestone-nak, hogy zavartalan orosz himnuszt óhajt a futam előtt. Az orosz futam előtt a pilóták az első rajtkocka előtt sorba is állnak, de ez nem feltétlenül a himnusszal van összefüggésben, a pilóták a Japán Nagydíjon elszenvedett balesete óta kritikus állapotban lévő Jules Bianchi tiszteletére állnak össze a rajtrács elején.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik