F1: „Nem utoljára láttuk az új időmérőt, lehet tökéletesíteni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 12:33
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke elismerte, hogy a csapatok kissé elhamarkodottan döntöttek vasárnap Melbourne-ben a korábbi időmérős rendszer visszaállításáról.

„Biztos vagyok benne, hogytökéletesíthető a szombatok kipróbált rendszer. Idő kell hozzá, hogy elemezzük, milyen időbeosztással kellene megoldani – mondta Wolff, akit arról is kérdeztek, mit szól hozzá, hogy Lewis Hamilton szerint hiba visszatérni a korábbi rendszerre? – Nem csak Lewis véleménye ez, több pilóta, köztük Max Verstappen is élvezte, hogy az első perctől kezdve tétjük volt az egyes szakaszoknak, ebben a rendszerben nem lehet lazítani. Túl szoros volt a határidő az első két szakaszban, míg a harmadikról mindannyian azt mondjuk, hogy rémes volt.”

Az időmérőn valóban a harmadik szakasz okozta a nagy csalódást azzal, hogy az edzés végén senki sem volt kint a pályán. Az első és a második szakaszt az időtartamuk növelésével és a kiesések szellősebbé tételével működőképessé lehetnek tenni, de Wolff leszögezte, rövid távon nem születhet megoldás, az idén már nem lehet kísérletezgetni.

„Tökéletesíthető a rendszer, de az F1 nézőit nem kínozhatjuk azzal, hogy versenyről versenyre változtatunk a szabályokon. Van fantázia az új rendszerben, és a szezon után átgondoljuk, hogyan lehetne jól alkalmazni. Nem utoljára láttuk” – szögezte le Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik