F1: nem úszta meg Bottas, váltócsere miatt hátrasorolják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 11:40
Mint azt sejteni lehetett, a sebességváltó is megsérült Valtteri Bottas autójában, amikor az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén csúnyán összetörte a W09-es kódjelű Mercedest. Az alkatrész cserére szorul, így a finn pilótát hátrasorolják a rajtrácson.

Valtteri Bottas a Q3-banszenvedett balesetet a melbourne-i pálya kettes kanyarjában,ami miatt rövid időre félbe is kellett szakítani a kvalifikációt. A Mercedes versenyzője az esetet követően elárulta, hogy a délelőtti esőzés után még voltak nyirkos pontjai a pályának, és ez okozta a vesztét.Valtteri Bottas a Q3-banszenvedett balesetet a melbourne-i pálya kettes kanyarjában,ami miatt rövid időre félbe is kellett szakítani a kvalifikációt. A Mercedes versenyzője az esetet követően elárulta, hogy a délelőtti esőzés után még voltak nyirkos pontjai a pályának, és ez okozta a vesztét.

A német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff elmondása szerint a W09-es karosszériája nem sérült, ám a váltót kénytelenek kicserélni Bottas autójában. Ez viszont öthelyes büntetéssel jár, így jelen állás szerint a finn csak a 15. pozícióból kezdheti meg a vasárnap reggel 7.10-kor rajtoló futamot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik