F1: Nem kértem bocsánatot Ericssontól – Magnussen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 11:35
Még mindig az Ausztrál Nagydíj rajtja utáni ütközés a téma Marcus Ericsson és Kevin Magnussen között, ugyanis a Sauber svéd pilótája azt állítja, hogy Magnussen bocsánatot kért tőle az esetért, a dán szerint azonban ez nem történt meg.

Marcus Ericsson és Kevin Magnussen a szezonnyitó rajtját követően ütköztek a hármas kanyarban, és bár mindketten tudták folytatni a versenyt, autójuk megsérült, ami nehezítette számukra a versenyzést, a futamot pedig egyikőjük sem tudta befejezni.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke a versenyt követően azt nyilatkozta, az istállónál nem értik, miért nem büntették meg Magnussent, ugyanis szerintük a dán hibájából történt az ütközés. Ericsson hamar túltette magát az eseten, és a Twitteren azt írta, Magnussen felkereste őt a verseny után, és bocsánatot kért tőle.

A dán pilóta azonban Kínában azt nyilatkozta, erről szó sem volt, ugyanis szerinte egyikőjüket sem lehet hibásnak nevezni az esetért.

„Láttam, amit írt a Twitteren – mondta a Haas pilótája. – Találkoztunk a verseny után a repülőn, és beszéltünk az ütközésről, de nem kértem bocsánatot tőle. Azonban azt sem gondolom, hogy ő hibázott, egyszerű versenybaleset történt. Ő volt a külső íven, én pedig az alulkormányozottság miatt belementem.”

„A túlkormányozottságból alulkormányozottság lett, és ha az ő helyében lettem volna, több helyet hagytam volna. Én semmit sem tudtam volna másképp csinálni, de csak egyszerű versenybalesetről van szó."

Ericsson ennek ellenére még Kínában is azt mondta a riportereknek, hogy Magnussen bocsánatot kért tőle.

„Ugyanazzal a járattal hagytuk el Ausztráliát vasárnap este, szóval beszélgettünk, Kevin pedig felemelte a kezét, és azt mondta, hogy sajnálja az ütközést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik