F1: nem csak Alonso vágyik a Mercedes erejére Kanadában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.11. 18:56
A Kanadai Nagydíjon több versenyző is arról ábrándozott, bárcsak olyan motor dübörögne az autójában, mint Lewis Hamiltonéban. S nemcsak Fernando Alonso jött ezzel, hanem másik pilóta is.

Alonso, aki a Kanadai Nagydíj hétvégéje előtt leszögezte, ha szeptemberig nem nyer versenyt a McLarennel, akkor a szezon végén elhagyja a csapatot, Montréalban azt mondta, ha nem Honda-motor lenne az autójában, a győzelemért csatázhatna.

Nem először mutatott rá a spanyol, hogy rengeteg időt veszít az egyenesekben, s most egy német szaklap is hozzájutott a McLaren GPS-adataihoz, amely azt mutatta, hogy az egyenesekben 1.3 másodpercet veszít körönként a McLaren a Kanadai GP helyszínén.

„Ha a legjobb motort használnánk, ugyanazt a kört értük volna el, mint Valtteri Bottas” – mondta a McLaren magát megnevezni nem kívánó tagja.

A Honda nem készült el a Kanadai Nagydíjra ígért fejlesztésével, és azt sem tudta biztosra mondani, hogy két hét múlva Azerbajdzsánban ott lesz az erősebb hajtómű. Zak Brown, a McLaren első embere leszögezte, a csapat türelme fogyóban van, és más gyártókkal is tárgyalnak a 2018-as motorszállításról.

Alonso mellett Daniel Ricciardo is a Mercedes-motorról ábrándozott.

„Az időmérő második szakaszában közel voltunk a Mercedesekhez, de aztán a harmadikra hirtelen több mint fél másodpercet gyorsultak. A harmadik szakaszban mindig képesek valami különlegesre, nagyon szeretném a Mercedes erejét érezni, itt kifejezetten félelmetes lehet. Így is előbb kell fékeznünk a nagy sebesség miatt, képzelem, nekik milyen lehet. Mindegy, megszoktuk, hogy így állunk” – mondta Ricciardo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik