F1: nem büntették meg a Red Bull-istállót

Vágólapra másolva!
2012.07.22. 13:07
Címkék
Nem büntették meg a Red Bull-istállót a Formula–1-es Német Nagydíj sportfelügyelői, akik szerint az írott szabályokat nem hágta át a csapat a motorprogramozás megváltoztatásával.

A sportfelügyelők nem mindenben értettek egyet a Red Bull vezetőségével, de elfogadták azt az érvelést, miszerint a szabály megfogalmazása nem volt egyértelmű. Így Sebastian Vettel a 2., Mark Webber a 8. rajthelyről indulhat a 14 órakor kezdődő 67 körös versenyen.

Jo Bauer, a Nemzetközi Automobil-szövetség technikai vezetője azért panaszolta be a sportfelügyelőknél a Red Bullt, mert az autóiban úgy állították át a motor nyomatékát, hogy az a közepes fordulatnál kedvezőbben hat az autó aerodinamikai teljesítményére – azaz ismét a kipufogógázokkal próbálják javítani az autó hátsó részének tapadását. Ilyen szintű módosítás pedig – elméletileg – nem megengedett.

Az ügy várhatóan folytatódni fog, és a szabályt is pontosítják, hogy becsukják azt a kiskaput, amelyet a Red Bull-istálló a jelek szerint nagyon okosan kihasznált.

Ahogy Adrian Newey technikai igazgató mondta egykor, és gondolja ma is: „Olyan, hogy a szabályok szelleme, nem létezik. Csak a leírt szabály."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik