F1: nem büntetik meg Vettelt az Azeri Nagydíj miatt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.07.03. 20:10
null
Vettel megúszta (Fotó: AFP)
A nemzetközi szövetség (FIA) nem bünteti meg Sebastian Vettelt az ütközés miatt, amely közte és Lewis Hamilton között történt a június 25-i Formula–1-es Azeri Nagydíjon.

 

A futam másnapján a FIA azt közölte, hogy újravizsgálja az esetet, hétfőn azonban – Vettel bocsánatkérését követően – bejelentette: az ütközés nem von magával további szankciókat.

A világbajnoki pontversenyben vezető német Vettel (Ferrari) negyedik, legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton (Mercedes) ötödik lett a futamon. Előbbi az egyik biztonsági autós periódus alatt belecsúszott hátulról Hamilton autójába, majd a brit mellé hajtott, és oldalról is meglökte, miközben mindketten hevesen gesztikuláltak.

Vettel később azzal vádolta Hamiltont, hogy hirtelen lassításával fékezésre kényszerítette őt, de az FIA szerint a brit pilóta nem tett ilyet, és a helyzetnek megfelelően haladt.

A német számára kedvező döntésben szerepet játszhatott az is, hogy Vettel a szabadidejét feláldozva fiatal versenyzők oktatásában vesz majd részt.

Jean Todt, az FIA elnöke finoman megjegyezte, hogy ha ismét előfordul ehhez hasonló kihágás, akkor egyből az International Tribunalhoz (Nemzetközi Döntőbíróság) utalja az ügyet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik