F1: Nem a világbajnoki második helyen múlik Pérez jövője – Red Bull

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.10.24. 14:19
null
Pérez a hétvégén hazai pályán bizonyíthat (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner cáfolta, hogy mexikói versenyzőjének, Sergio Péreznek az egyéni második hely megszerzésétől függ a jövője.

 

 

A múlt hétvégi Amerikai Nagydíjat megelőzően kezdett el terjedni az a hír, hogy a Red Bull ultimátumot adott Sergio Péreznek, és kikötötte, ha a mexikói nem végez az egyéni vb-összetett második helyén, akkor a 2024 végéig érvényben lévő szerződése ellenére is elveszíti az ülését az idény végén.

A sajtóértesülést erősítette a csapatfőnök, Christian Horner nyilatkozata is, aki Austin előtt hangsúlyozta, a Red Bull számára fontos lenne, hogy versenyzőik a tabella első két pozíciójában zárjanak. A brit a texasi hétvégén azonban cáfolta, hogy a második hely megszerzésétől függne Pérez jövője.

44. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 20., PÉNTEK
Szabadedzés: 1. Verstappen 1:35.912
Időmérő: 1. Leclerc 1:34.723
OKTÓBER 21., SZOMBAT
Sprintidőmérő: 1. Verstappen 1:34.538
OKTÓBER 22., VASÁRNAP
Sprint: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Leclerc
A verseny: 1. Verstappen, 2. Norris, 3. Sainz
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 29., 21.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
November 5., 18.00Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo
November 19., 7.00Las Vegas-i Nagydíj, Las Vegas

Nincs ilyen rendelkezés. Sosem végeztünk még az első és a második helyen. Néhányszor elsők és harmadikok voltunk Markkal (Webber) és Sebastiannal (Vettel), illetve tavaly Maxszal (Verstappen) és Checóval. Szóval fantasztikus lenne ezzel az autóval egy ilyen idény után, ha sikerülne megszerezni az első két pozíciót. De nincs olyan előzetes kikötés, hogy Checónak másodiknak kell lennie, máskülönben nem versenyezhet jövőre. Ilyesmiről sosem volt szó.”

A csapatfőnök rámutatott, nem a mexikói képességei, hanem a jelenlegi formája miatt aggódnak. „Ismerjük Checót. Ha megnézzük az idény első felében nyújtott teljesítményét, láthatjuk, hogy Bahrein nagyon szoros volt Maxszal, a szaúdi versenyen nagyszerű csatát vívtak egymással, keményen hajtották egymás, és nagyon kicsik voltak a különbségek. Azerbajdzsánban aztán megnyerte a sprintet és a futamot is.Tudjuk, hogy képes ilyen teljesítményre, és most vissza kell hozni őt abba a szellemi állapotba, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni magából, és újra azon a szinten teljesítsen.”

Noha Hornernek kétsége sincs afelől, hogy Pérez jövőre is náluk versenyez, 2025-öt illetően még nyitott a pilótakérdés. „Nem vagyunk híján a lehetőségeknek, ez biztos. Természetesen lesz még időnk rá, hogy megvizsgáljuk és értékeljük a helyzetet, de sok tényező játszik szerepet. Elég nagy az érdeklődés a Red Bull 2025-ös ülése kapcsán, szóval sok opciónk van.”

Pérez négy versennyel és egy sprinttel a vége előtt 39 ponttal előzi meg a harmadik Lewis Hamiltont az egyéni bajnokságban azután, hogy az Austinban eredetileg másodikként záró hétszeres vb-elsőt utólag kizárták a versenyből.

A mexikói ezen a hétvégén hazai pályán bizonyíthat, ami extra nyomást és pluszmotivációt is jelenthet a számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik