F1: nem a 2009-es baleset Massa legrosszabb ferraris emléke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.21. 15:59
Felipe Massa nem a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén elszenvedett súlyos balesetét, hanem az egy évvel későbbi Német Nagydíjat nevezte meg ferraris pályafutása mélypontjának. A Scuderiától az idény végén nyolc szezon után távozó pilóta a Brazil Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján beszélt erről.

Massát kifaggatták a Ferrarinál töltött időszakáról, s amikor rákérdeztek, melyik a legkeserűbb pillanata, sokan arra számítottak, hogy a 2009-es hungaroringi időmérőt említi, amelyen az előtte haladó autóból kirepülő rugó úgy fejen találta, hogy életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Ám Massa röviden annyit mondott, hogy a 2010-es Német Nagydíj a legrosszabb emlékem, ami szintén nem szorul különösebb magyarázatra: napra pontosan egy évvel a baleset után a győzelem felé száguldott, amikor rászóltak a fülére, engedje el Fernando Alonsót, akinek valós esélye volt a világbajnoki cím megnyerésére. Massa azóta sem került olyan közel futamgyőzelemhez, amelynek a 2008-as Brazil Nagydíjon örülhetett (volna, ha nincs az elbukott vb…) legutóbb.

A legjobb pillanata a 2006-os Brazil Nagydíjon aratott győzelme volt. „Emlékezzenek csak, Ayrton Senna számára is többet jelentett a Brazil Nagydíj megnyerése, mint a világbajnoki cím" – magyarázta Massa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik