F1: néhol szögletes, 2.2 km-es egyenessel - itt az azeri pálya!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.08. 08:36
null
Városi pályával bővül az F1-es versenynaptár
Bemutatták az azerbajdzsáni Formula–1-es futam helyszínének nyomvonalát. A Hermann Tilke által tervezett utcai pályán 2016-ban rajtolhat el az első verseny, amelyet vélhetően Európa Nagydíjnak neveznek majd.

Bernie Ecclestone és Azad Rahimov azeri sportminiszter közösen mutatta be az új pálya tervezett nyomvonalát. Tilke elmondta, hogy Baki vonzó városi légkörét, a történelmét és a XXI. századot fogja ötvözni az új pálya.

„Nyilvánvaló, hogy egy utcai pálya esetén rengeteg kihívással kell szembenéznünk, de képesek voltunk néhány egyedi jellemzőt is belevinni, amely a csapatok és a szurkolók számára is izgalmas versenyt biztosít majd" – vélekedett a mérnök.

Tilke hozzátette, hogy a pályán lesz egy nagyon keskeny rész, amely egy emelkedőn visz fel a régi városfal mellett, valamint egy 2.2 kilométer hosszú egyenes is, ahol nagyon magas lesz a csúcssebesség.

Mint ismert, az azeri viadalt júliusban jelentették be. Az Európa GP elnevezés elsősorban a kontinentális hovatartozás nyomatékosítása miatt fontos Azerbajdzsán számára. Az első nagydíj pontos időpontja még nem ismeretes, de a 2016-os versenynaptárban már – ha minden a tervek szerint halad – benne lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik