F1: Nagyobb a baj a Ferrarinál, mint az én időmben – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 19:54
Sebastian Vettel frusztrációja a Ferrarinál az utóbbi időben igencsak látványos, így az olasz sajtó Fernando Alonsóéhoz hasonlította Vettel helyzetét. A kétszeres világbajnok spanyol szerint azonban nem hasonlítható össze a két szituáció.

Ha valaki, akkor Alonso tudhatja, milyen jelenleg Vettelnek, aki láthatóan rosszul viseli, hogy a Ferrari az előzetes elvárásokkal ellentétben nem tudta felvenni a harcot a Mercedesszel, és idén sem tudott beleszólni a világbajnoki címért folyó csatába. A spanyol pilóta szerint jelenleg rosszabb a helyzet a Ferrarinál, mint az ő idejében.

„Őszintén szólva én ennyire nem voltam frusztrált – mondta Alonso. – Keményen küzdöttem a bajnoki címért, 2010-ben például egészen az utolsó versenyig vezettem a bajnokságot, 2012-ben pedig tíz körrel az utolsó futam leintése előtt is jól álltam. Szerintem mostanában kicsit rosszabb a helyzetük."

Fernando Alonso 2010-ben igazolt a Ferrarihoz, és öt szezont töltött a maranellói csapatnál, többször harcolhatott a bajnoki címért, megnyernie azt végül azonban egyszer sem sikerült az olasz csapat színeiben. Első két szezonjában hat futamot nyert meg, míg Vettel (eddig) csak hármat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik