F1: nagy visszatérőt jelent be a Renault szerdán – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.07.07. 12:20
null
Harmadszor is aláír a Renault-hoz? (Fotó: AFP)
Amint arról a múlt héten lapunk is beszámolt, sajtóhírek szerint a kétszeres Formula–1-es világbajnok, Fernando Alonso készen áll az azonnali visszatérésre korábbi csapatához, a Renault-hoz. Ezt azonban az érintett akkor villámgyorsan cáfolta, de a jövő évi visszatérését nem zárta ki, s ez a pletyka aztán a hétvégi Osztrák Nagydíj alatt nem is került elő többet. Egészen mostanáig…

Hétfőn ugyanis a spanyol Movistar újságírója, Noemí de Miguel arról tett egy bejegyzést, hogy milyen infókat kapott a Renault istállótól, s ez rögtön újraindította az Alonso esetleges visszatéréséről szóló pletykákat.

„Arról kaptam híreket, hogy a Renault szerdán hivatalos bejelentést tesz. A verseny után Cyril Abiteboul azt mondta a csapat veterán szerelőinek, akik legalább tizenöt éve dolgoznak a csapatnál, hogy olyan valakiről van szó, akivel már dolgoztak együtt” – írta de Miguel a Twitteren.

Ettől persze be is indult a zuhanyhíradó, és az infót az Eurosport UK-től kezdve az olasz Formula Passion magazinon át a francia Sport24-ig egy sor lap is leközölte. Utóbbi már azt is tudni véli, hogy a 39 éves spanyol versenyző Daniel Ricciardo helyét foglalhatja el, s azt sem tartja lehetetlennek, hogy már idén elfoglalhatja az ausztrál helyét – holott ezt Alonso is kategorikusan tagadta már korábban.

A spanyol újságírónő posztjában persze sehol nem említi Alonso nevét, így akár az is előfordulhat, hogy a csapatnál nagyjából a spanyollal egy időben megforduló versenyzőt jelentene be.

ALONSO CSAPATTÁRSAI A RENAULT-NÁL
2003: Jarno Trulli
2004: Jarno Trulli, Jacques Villeneuve
2005: Giancarlo Fisichella
2006: Giancarlo Fisichella
2008: Nelson Piquet Jr.
2009: Nelson Piquet Jr., Romain Grosjean

Csakhogy: Alonso korábbi renault-s csapattársa Giancarlo Fisichella jövőre már 49 éves lesz, Jarno Trulli idén 45 és négy éve nem versenyez, míg Jacques Villeneuve öt éve nem ült Formula-autóban. Rajtuk kívül még a 34 éves Nelson Piquet Jr. jöhetne szóba, de ő a 2008-as szingapúri „crashgate”-botránnyal örökre kiírta magát az F1-ből. Említsük még meg a spanyol utódjaként érkezett Heikki Kovalainent, aki 39 éves lesz egy év múlva és már öt éve a Super GT-ben versenyez évi 8 futamon… Illetve ott van még Romain Grosjean is, aki jelenleg is az Formula–1-es mezőny tagja, a Haas istállónál szerepel, és korántsem nyújt olyan teljesítményt, hogy azzal a távozó Daniel Ricciardo helyét megkaparinthatná.

Mindent egybevetve a fentiek alapján, nem lenne nagy meglepetés, ha valóban Fernando Alonsót jelentené be a francia istálló szerdán, bár az sem lehetetlen, hogy a vezetőséghez térne vissza valaki...

NOEMÍ DE MIGUEL BEJEGYZÉSE, ÉS ALATTA A TOVÁBBI FEJLEMÉNYEK


FRISSÍTÉS, 18.00

A BBC délutáni beszámolója már egészen konkrétan „nevén nevezi a gyermeket”, vagyis a Renault-hoz közeli forrásokra hivatkozva közli, hogy Fernando Alonso már aláírt a csapathoz és hamarosan be is jelentik hivatalosan. Hozzáteszik: a Renault egyik meg nem nevezett szóvivője annyit fűzött hozzá, hogy a csapat „pletykákat nem kommentál”.

Ha az értesülések igaznak bizonyulnak, úgy Fernando Alonso az idény végén a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét foglalja el, vagyis ő lesz Esteban Ocon csapattársa 2021-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik