F1: Mindenért büntetnek, senki sem mer versenyezni - Maldonado

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 16:26
null
Maldonado szerint kívülről veszélyesebbnek tűnt Gutiérrez repülése
Pastor Maldonado szerint az FIA által az utóbbi időben kiszabott büntetések tönkreteszik a versenyzést. A Lotus venezuelai pilótája a Bahreini Nagydíjon „felborította” Esteban Gutiérrez Sauberét, amiért 10 másodperces stop and go büntetést, három büntetőpontot és a Kínai Nagydíjra öt rajthelyes visszasorolást kapott.

„A szabályok mindenkire vonatkoznak, de mostanában már mindenért büntetnek, lassan senki sem mer versenyezni, inkább arra vár, hogy az előtte haladóval történjen valami – mondta Maldonado Kínában. – Ha próbálsz előzni, de elszámolod magad vagy az előtted haladó olyat tesz, amire nem számítasz, összeér a két autó, és máris jön a büntetés. Versenyzők vagyunk, szeretünk kockáztatni, ezt el kell fogadniuk a sportfelügyelőknek, rugalmasabban kellene kezelniük ezeket a helyzeteket.”

BÜNTETŐPONTOK 2014-BEN
Jules Bianchi
4
Pastor Maldonado
3
Kevin Magnussen
2
Valtteri Bottas
2
Adrian Sutil
2

Maldonadónak a 2014-es idényre bevezetett büntetőpontrendszerben három büntetőpontja van, 12 összegyűjtése esetén egy versenyre szóló eltiltást kap.

A venezuelai azt is elmondta, hogy a Gutiérrezzel történt balesete, amely során a Sauber bukfencezett egyet, sokkal veszélyesebbnek tűnt kívülről, mint belülről.

„Nagyon lágy koccanás volt, tipikus versenybaleset, csak azért emelkedett a levegőbe a Sauber, mert az új orrkiképzés miatt ez sokkal könnyebben fordul elő. Sokkoló volt a baleset, nem számítottam rá, hogy ennyire elszáll, de most ilyen az F1 – mondta Maldonado. – A büntetésem a látványnak szólt, nem a valós ütközésnek. Ugyanez történt Jules Bianchi és Adrian Sutil között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik