F1: Megzavart a bejelentés Monzában – Button

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 17:02
Pont nélkül zárta a McLaren-Honda az Olasz Nagydíjat, de Jenson Button szerint előzetesen sem reménykedtek kimagasló eredményben, ráadásul az ő felkészülését visszavonulásának bejelentése is nehezítette.

A McLaren a kvalifikációt követően jelentette be, hogy a jövő szezonban a Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne párossal indulnak, míg Jenson Button – aki végül a 12. helyen végzett a futamon – a csapat tartalékversenyzőjeként utazik el a versenyhétvégékre. A brit elmondása szerint a bejelentés kissé hátráltatta őt, ugyanis nem tudott kellően felkészülni a versenyre, amely mellesleg igen rosszul indult a számára.

„Az első kör szörnyen sikerült, és elkövettem néhány hibát, amelyet nem kellett volna – mondta Button. – Ez egy érzelmekkel teli hétvége volt, ezért nem tudtam megfelelően felkészülni. Miután túljutottam az első körön, sikerült rendeznem a dolgokat. Hibáztam a rajtnál, és az én hibámból pörögtem ki a kerekeim is. Frusztráló volt, mert kezdetben jól el tudtam jönni. Utána a Lesmóknál az egyik Sauber leterelt a pályáról. A kavicságyban kötöttem ki, és visszaestem az utolsó helyre. Ekkor már tudtam, hogy nehéz délutánom lesz."

Button a monzai hétvége után a soron következő szingapúri versenyről is beszélt, amelyre nagyobb reményekkel utazik.

„A szingapúri pálya mindenképp jobban fekszik az autónknak – ismerte el 2009 világbajnoka. – Még mindig küzdünk kicsit a tapadással, de ezen a pályán jobbak leszünk, mint amilyenek voltunk Monzában. Ez volt a legkeményebb pálya a számunkra, de mégis közel voltunk az első tízhez, szóval nem annyira szörnyű a helyzetünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik