F1: megvannak az első pozitív vírustesztek

I. SZ., ZS. B.I. SZ., ZS. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.17. 18:15
null
Az F1 vezetői nem közölték, kik a fertőzöttek, de elkülönítették őket és azokat, akikkel közeli kapcsolatban voltak (Fotó: Török Attila)
Megvan a Formula–1 első két pozitív koronavírustesztje azóta, hogy július elején elindult a világbajnokság – közölte a sorozat vezetősége a Hungaroringen.

Ausztriában két hét alatt 8000 tesztet végeztek el, mind negatív eredménnyel zárult. A Magyar Nagydíj előtt, július 10. és 16. között 4997 mintát vettek, ebből kettőben mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Azt nem közölte az F1, hogy kik adtak pozitív mintát, csak azt, hogy a fertőzött személyek nem voltak ott a két osztrák futamon.

A közleményben hozzátették, hogy a pozitív mintával szolgáló személyek esetében kiszűrték, kikkel kerülhettek közeli kapcsolatba, és őket is izolálták.

Az FIA közölte, továbbra is hétnaponta közlik a teszteredményeket, de neveket, illetve istállóneveket nem fognak nyilvánosságra hozni. Úgy tudjuk, ebben az esetben nem F1-es csapatok tagjairól van szó.

A teszteredményekről a Nemzeti Sport megkérdezte Gyulay Zsoltot, a Hungaroring elnök-vezérigazgatóját.

„A kiadott közleményt közösen alkottuk meg az F1-gyel és az FIA-val, túl sok mindent nem lehet hozzátenni. Tudni kell, hogy cserélődik a nemzetközi személyzet is, voltak, akik közvetlenül érkeztek hozzánk, tehát nincs különösebb jelentősége, hogy Ausztriában nem voltak ott a pozitív mintát produkáló emberek – mondta Gyulay Zsolt. – Az ilyen esetekben megvan a bevett protokoll, és amit közölni akarunk, azt közlemény formájában tesszük. Egyébként nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb lesz pozitív minta, hiszen már Ausztriában is ötezer tesztet elvégeztek és nálunk is ezres nagyságrendben zajlik a tesztelés. Ilyen nagyságrendnél biztos, hogy a jövőben is lesz pozitív eset, de rettenetesen odafigyelnek a protokollra, és az illetékesek most is a szabályoknak megfelelően jártak el, és különítették el a szóban forgó egyéneket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik